ØVELSE FOR DEG MED STIV RYGG OG NAKKE | video

Det er dager hvor jeg sitter mye foran en skjerm og jobber, og da kan jeg kjenne at det knyter seg litt i øvre del av rygg/nakke. Øvelsen har jeg demonstrert i en video i innlegget så jeg håper du tester ut, gjerne i løpet av arbeidsdagen din. 5 minutter holder massevis!

  • Start med å sette deg ned på knærne, flat ut tærne og knærne nedi (om du klarer) Ved å sitte slik «låser» du korsryggen slik at bevegelsen fokuseres kun på det område den skal, nemlig brystryggen. Hoften skal ikke vri seg under øvelsen.
  •  Legg den ene armen ned i gulvet foran deg, med albue i midten, foran knærne slik at underarmen peker rett frem.
  • Deretter legger du den andre hånden bak nakken.
  • Vri så armen du har bak hodet oppover mot taket og la rygg og nakke følge etter. Kjenn at det strekker godt i øvre del av ryggen, og pass på at hofta ikke vrir seg. Gå ned igjen og gjenta 10-15 på hver side. NB! Hvis du føler at det ikke tar noe særlig i brystryggen, i området mellom skulderbladene, prøv å press brystkassen litt frem samtidig som du løfter haken litt mens du roterer til siden.

Følg meg gjerne på YouTube for mer video her, og Facebook her.

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer