UKAS INTERVALL | 4×5 minutt med en tvist

Denne økta var gøy, men herregud så sliten jeg var etterpå! Helt ufattelig at jeg klarte å komme meg på 14 km/h de siste 5 minuttene, og endelig merker jeg at farten i beina er på vei tilbake. Eller kanskje det er psyken?

Oppvarming

10-15 min oppvarming 2 % stigning på mølla, rask gange/lett jogg og litt raskere jogg på slutten for å få beina i gang.

Hoveddel

 • 1,5-2 % stigning
 • 2 min aktiv pause mellom hver 5. minutt
 • økende fart
 • jeg startet på 12,5 km/h og endte på 14 km/h men husk å styre ditt eget tempo
2×5 min | 2 min aktiv hvile
 • Intervall 1 – 5 minutter (50 sek/10 sek) – 2 % stigning – hastighet 12,5 km/h
 • aktiv hvile 2 minutter
 • Intervall 2 – 5 minutter (50 sek/10 sek) – 2 % stigning – hastighet 12,5 km/h
 • aktiv hvile 2 minutter
1×5 min | 2 min aktiv hvile
 • Intervall 3 – 5 minutter (45 sek/15 sek) – 2 % stigning – hastighet 13 km/h
 • aktiv hvile 2 minutter
1×5 min | 2 min aktiv hvile
 • Intervall 4 – 5 minutter (45 sek/15 sek) – 2 % stigning – hastighet 14 km/h
 • aktiv hvile 2 minutter
Slik gjør du:

Intervall 1 er på 5 minutter med 50/10. Det betyr at du skal løpe i 50 sekunder før du har 10 sekunder pause. Dette skal du gjøre 5 ganger, altså i totalt 5 minutter. Deretter har du 2 min aktiv hvile hvor du går rolig på mølla. her ligger jeg på ca 5 km/h. De andre har akkurat samme utgangspunkt, men du ser at farten øker for hvert drag etter andre intervall. Lykke til – you can do IT!!!

(Jeg har en makspuls på ca 190, og på de siste dragene hadde jeg en puls på rundt 180. Ganske så sliten, men jeg klarte det!)

Avslutning

Avslutt økten med å gå/løpe rolig 5-10 minutter.

For mer inspirasjon følg gjerne løpegruppen min på Facebook: Treningsfrue Løpegruppe her. Min YouTube finner du her og Facebook siden min her.

Camilla♥

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer