KANELBOLLER | uten egg

I dag var det endelig på tide å ha en skikkelig bakesøndag, og siden jeg fikk besøk av både tantebarn og søsteren min i dag så jeg mitt snitt til å bake kanelboller. Niesen min er allergisk mot egg, og endelig fant jeg en god oppskrift hvor egg er utelatt.

Først må jeg bare si tusen takk Fru Timian for en helt magisk oppskrift! Oppskriften fant jeg i den nye boken hennes, og endelig en oppskrift som er god uten egg. Jeg elsker å bruke egg i gjærbakst jeg altså, men siden niesen min er allergisk er det viktig for meg at hun også kan spise det jeg lager.

Disse gikk ned på høykant for å si det mildt, og selv om jeg trolig bakte de litt vel store klarte jeg å trykke i meg to selv. Ingrediensene tipper jeg du allerede har i skapet – mye basis varer i hvert fall så her er det bare å sette i gang!

Oppskrift på grunndeig à la Fru Timian | bolledeig

 • 500 g hvetemel
 • 75 g sukker
 • 1/4 ts salt
 • 1 pk fersk gjær, rød
 • 3 1/4 dl melk, romtemperert ca 25 grader
 • 75 g smør, romtemperert
 • 1 ts kardemomme

Oppskrift på fyllet

 • 200 g romtemperert smør
 • 150 g sukker (evt brunt sukker)
 • 2 ss kanel
 • 2 ss maisenna
Slik gjør du:

Ha hvetemel, sukker, salt, kardemomme og gjær i en bolle og rør godt rundt. Tilsett melken og la deigen elte i kjøkkenmaskinen på lavest hastighet i 10 minutter før du tilsetter det romtempererte smøret (i biter) i bollen. La deigen elte nye 7-8 minutter på lavest hastighet før du dekker bollen med plast/handkle for heving. Deigen heves i ca 60 minutter.

Strø mel på bordet og kjevle ut deigen i en kvadrat. Det står 70×45 cm i boken til Fru Timian, men jeg kjevlet den bare tilfeldig ut. Smør på fyllet (oppskrift over blandes godt med en slikkepott) med en slikkepott og rull deigen som en rullekake. Del opp, legg de på et stekebrett med bakepapir og la de heve under et handkle i ca 45-50 minutter.

Om du ikke har eggallergi kan du fint pensle de med egg, men for de av dere som ikke tåler egg går det helt fint å pensle med melk. Stekes midt i ovnen på over/under varme, 220 grader i ca 8-10 minutter. Avhengig av ovn.

Lykke til – disse var virkelig helt fantastiske. Perfekt på en søndag som i dag.

For mer inspirasjon følg gjerne løpegruppen min på Facebook: Treningsfrue Løpegruppe her. Min YouTube finner du her og Facebook siden min her.

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer