UKAS INTERVALL | svettefest

Da er det fredag allerede og vi er klare for ukas intervall. Jeg løp en rolig tur på mandag og etter at lang påske uten belastning kjennes det ut som leggen er mye bedre. Så nå gleder jeg meg veldig til å ta fatt på denne intervallen, og jeg håper du også er klar!

Ukas intervall 

Oppvarming

15 min oppvarming 1-2 % stigning på mølla (dette for å gjøre stigningen mer lik som ute i terreng), rask gange/lett jogg og litt raskere jogg på slutten for å få beina i gang.

Vil bare presisere at dere må styre deres egen fart, for dette er ingen fasit. Jeg skriver ikke så mye om pulssoner og makspuls da mange av dere faktisk løper uten pulsklokke samt kanskje ikke vet sin egen makspuls. Mine intervaller er kun ment for inspirasjon!

Hoveddel
 • 1,5 – 2 % stigning
 • 1 min aktiv hvile mellom hvert 10. drag
 • 4,6,4,6,4 min intervaller hvor hver 6 min er 45/15 sek
 • 2 min pause mellom hvert drag
 • prøver på å starte med 12 km/h, mulig jeg øker på 6 minutterne siden det er kortere intervaller.

 • 1. intervall – 4 min
 • 2 min aktiv hvile
 • 2. intervall – 6 min (45/15 sek x 6)
 • 2 min aktiv hvile
 • 3. intervall – 4 min
 • 2 min aktiv hvile
 • 4. intervall – 6 min (45/15 sek x 6)
 • 2 min aktiv hvile
 • 5. intervall – 4 min
Slik gjør du:

Du starter med å løpe 4 min for deretter å gå på mølla i 2 minutter. (aktiv hvile) Deretter starter du på 6 minutter hvor hvert drag er 45 sek på og 15 sek av. Her hopper du av mølla i de 15 sek du har pause. Dette gjør du 6 ganger, det vil si 6 minutter. Slik fortsetter du til alle 5 dragene er løpt. Denne gleder jeg meg til!

Avslutning

Gå deg rolig ned de neste 5 minuttene før du klapper deg selv på skuldra!

For mer inspirasjon følg gjerne løpegruppen min på Facebook: Treningsfrue Løpegruppe her. Min YouTube finner du her og Facebook siden min her.

Camilla♥

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer