NYDELIG OKSEGRYTE MED POTETMOS

Jeg har vært mer kreativ enn vanlig på middagsfronten denne uken, og til og med eldstemann mente at mamma hadde gjort en veldig bra jobb. Det er bare snakk om å finne ny inspirasjon litt her og der, prøve nye ting og selvfølgelig feile. For jeg har gjort det også, men da er det bare å prøve igjen. Denne gangen har jeg testet ut en oksegryte, og denne falt i smak hos alle, til og med mannen!! Oppskrift kommer under.

Oppskriften er hentet fra Godt.no og jeg har egentlig bare byttet ut lam med oksekjøtt. Utrolig god gryte som er like god som restemat dagen etterpå!

Oppskrift på oksegryte

ca. 4 personer
Til oksegryte trenger du:
 • 700 g grytekjøtt av okse
 • olivenolje til steking
 • 1 gul løk
 • 3 gulrøtter
 • 100 g sellerirot
 • 1 ts paprikapulver
 • 3 fedd hvitløk
 • 2 ss tomatpurè
 • 5 dl kraft (fra kjøttet) evt buljong
 • 2 dl rødvin
 • rosmarin
 • 3 stk tomater, store, grovhakket
 • 2 dl kremfløte, evt matfløte
Til potetpurè trenger du:
 • 15 poteter, gjerne mandelpotet
 • 0,5-1 dl fløte
 • 2 ss smør
 • salt & pepper
Slik gjør du:

Start med å skjære opp kjøttet i passe størrelser (ikke altfor små slik jeg gjorde, da forsvinner de nesten litt). Stek de i panna med litt olivenolje slik at de får en skorpe samtidig som du krydrer med litt salt og pepper. Legg kjøttet i en kasserolle, tilsett vann slik at det akkurat dekker kjøttet og la det koke i ca 1,5 time på middels/lav varme for å bli mørt. Det er væsken fra dette kjøttet du bruker til kraft senere i gryten.

Mens kjøttet småkoker skjærer du opp løk, gulrot, hvitløk og sellerirot i små biter. Start med å steke løken på middels varme til den er gyllen og blank. Deretter tilsetter du både kjøtt, hvitløk, gulrot, sellerirot og paprikapulver i panna. La dette blande seg godt noen minutter før du tilsetter tomatpurè. Sørg for å få litt fres i panna i noen minutter før du tilsetter rødvin. Dette med vin i maten har jeg ikke gjort før, men jeg gikk på polet og kjøpte en liten flaske. 2 dl til maten og resten i et glass til meg!

La rødvinen koke bort og tilsett kraften før du lar gryten koke under lokk og omrøring i snaue 20 minutter. (Middels/lav varme)

Deretter startet du på potetene.

Skrell de og la de koke opp til de blir møre. Mos deretter potetene og tilsett fløte, smør, salt og pepper. Her liker jeg å bruke maldonsalt, men valget står fritt!

Deretter tilsetter du grovhakkede tomater, fløte og en kvast finhakket rosmarin i gryten. Rør om og la det koke opp slik at den tykner.

Dette var virkelig godt, og jeg håper dere tester den ut! Takk til Godt.no for en super oppskrift!

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer