DAGENS INTERVALL | kan løpes ute og inne

Jeg har fått 2 løpeøkter av coachen denne uken, og i tillegg til 7 km jeg hadde med Jørgen tirsdag blir det altså to intervaller ute denne uken. For å være ærlig så er jeg ikke sånn kjempe glad i intervalltrening ute, men det er vel fordi jeg som oftest har løpt de på mølla. Jeg er i tillegg en person som er drevet av mål, resultater og progresjon, og når jeg da enkelt kan måle dette på mølla har liksom det vært så enkelt. Er du klar?

Har du enda ikke meldt deg inn i min gratis løpegruppe på Facebook anbefaler jeg deg å gjøre det om du vil begynne å løpe, finne løpegleden eller liker å løpe. Den heter Treningsfrue Løpegruppe. Har du lyst å bli med i treningsgruppen min heter den Treningsfrue Treningsgruppe.

Ukas intervall | ute i slak motbakke

Oppvarming

Start med oppvarming i 15 minutter før du setter i gang med selve intervallene. Har du lyst å løpe denne på mølla er det også fult mulig!

Hoveddel
  • 5×4 min med 45/15 sek
  • 2 min aktiv pause mellom hvert drag, det vil si mellom hvert 4 min.
  • Høy intensitet på dragene
Slik gjør du:

Du skal starte å løpe første drag på 4 minutter, men de 4 minuttene er delt opp i 45 sek på og 15 sek av (aktiv pause = gå rolig). Det vil si at du løper på høy intensitet i 45 sekunder før du går rolig i 15 sekunder. Dette gjør du 4 ganger, altså totalt 4 minutter. Det var ett drag. Så tar du 2 minutters aktiv hvile før du kaster deg på nye 4 minuttere igjen. Dette skal du gjøre 5 ganger totalt, altså 5×4 min.

Opplevelsen av å løpe ute vs inne var stor, og det er vanskeligere å beregne fart og terreng. Men jeg fant en lang motbakke med ikke altfor lang stigning, og det var perfekt å ta dragene der. Holdt et jevnt tempo hele veien med relativt høy puls. (90-95% av makspuls) Sliten er bare forordet, men jeg tror det er dette jeg trenger for å bli enda bedre.

Vil du løpe denne økta på mølla kan du også gjøre det. Finn din egen fart, men tenk at du skal ha en høy intensitet gjennom hele økta!

Avslutning

Avslutt med 10-15 minutter rolig jogg hjemover.

Lykke til da dere!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer