OPPSKRIFTEN DERE VILLE HA

God morgen superstars! Mange av dere har kanskje spist nok kaker de siste dagene, men siden flere av dere ville ha oppskriften på sjokoladekaken jeg måtte bake til 17 mai tenkte jeg at det var fint at den kom på en dag som denne. Intervallene kommer i morgen tidlig!

Ettersom jeg hadde glemt å bake sjokoladekake til klassen til minsten var det bare å google sjokoladekake langpanne og sette i gang 06.45 på selveste 17 mai. Heldigvis har jeg som oftest det jeg trenger i skapene for å bake det meste så det var bare å sette i gang. Oppskriften er hentet fra » Det søte liv» og jeg kan absolutt anbefale dere å bake kaka. Luftig, enkel og fantastisk god på smak selv om jeg synes det var skrekkelig mye sukker i den. Jeg brukte det som stod i oppskriften, men tipper dere enkelt kan halvere mengden om dere ønsker det!

Oppskrift på sjokoladekake | langpanne

Kaka:
 • 300 g smør
 • 600 g sukker
 • 4 egg
 • 3,5 dl melk
 • 500 g hvetemel
 • 2 ss vaniljesukker
 • 4 ts bakepulver
 • 5 ss kakao
Glasur:
 • 100 g smør
 • 10 ss sterk kaffe
 • 5 ss kakao
 • 3 ts vaniljesukker
 • 450-500 g melis
Pynt:

Jordbær

Slik gjør du:

Start med å blande romtemperert smør og sukker til en luftig krem. Her bruker jeg kjøkkenmaskinen og lar den gå noen minutter. Deretter pisker du inn ett og ett eggene. Sikt så alt det tørre og tilsett dette + melk i kjøkkenmaskinen. La den stå å gå til røren er jevn og fin.

Hell deigen på bakepapir i en langpanne (ca 30x40cm) og stek kaken på nederste rille i ovnen (over/under varme) ved 175 grader i ca 30 minutter. Avkjøl kaken, fjern bakepapiret og legg på glasur når den er blitt kald. Kutt opp jordbær og legg på. Du kan også strø på litt kokos for å få den til å bli enda finere.

Glasuren lager du ved å smelte smøret, rør inn kaffe, kakao og vaniljesukker. Ha melisen i til slutt og sørg for å røre den til en fin og jevn røre. La glasuren stå på benken til den har avkjølt seg for så å smør den ut med en slikkepott på kaka. Legg på fyll, kutt opp og server!

Ha en super dag! Jeg skal på trening og ut i solen!

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer