FERIEMODUS OG MOTBAKKELØP

Er det bare jeg som sliter med å komme litt ut av feriebobla? Har jo vært pålogget litt i sommer, men jeg må si det har vært deilig å koble litt ut både her og på andre kanaler sånn titt og ofte. Men nå er jeg fit for fight, og tilbake med både de gode rutinene, treningen og andre spennende planer. Håper dere alle har hatt en super ferie! Det har vært utrolig gøy å se alle som har vært innom stedene vi besøkte i sommer, og jeg har i hvert fall fått smaken på Norgesferie. Har planer om å gå en jentetur over Romsdalseggen i høst da flere av venninnen mine ville bli med. Filmen fra i sommer kan du forresten se her; magisk er vel ordet!

Jeg har endelig kommet godt i gang med treningen, og nå er det en lett blanding av intervaller, motbakker, styrketrening og CrossFit. Har akkurat meldt meg inn på CrossFit Lillestrøm så det skal bli moro å lære seg nye ting. Lover selvsagt å holde dere oppdatert med alt sammen!

Siden flere av dere ville ha motbakkeintervallen jeg løp her om dagen kommer den her. Jeg løp denne på mølla siden jeg rett og slett ikke orket tanken på å løpe den ute i varmen som er nå, men har du ork og lyst til å ta den ute forslår jeg at du heller gjør det!

Ukas motbakkeintervall så slik ut:

Stigning: 11-20% stigning
Hastighet: varierende, se under
Hvile: aktiv hvile, 2 minutter for hver intervall

Husk å styre din egen stigning og hastighet, dette er bare et forslag!

Oppvarming

Start med oppvarming, gjerne i 10-15 minutter før du setter i gang med intervallene.

Hoveddel | 6×6 min
 • 6 min – 20 % stigning – 5 km/h
 • aktiv hvile i 2 minutter
 • 6 min – 11 % stigning – 7 km/h
 • aktiv hvile i 2 minutter
 • 6 min – 20 % stigning – 5 km/h
 • aktiv hvile i 2 minutter
 • 6 min – 12 % stigning – 8 km/h
 • aktiv hvile i 2 minutter
 • 6 min – 20 % stigning – 5 km/h
 • aktiv hvile i 2 minutter
 • 6 min – 11 % stigning – 7 km/h
 • aktiv hvile i 2 minutter
Slik gjør du:

Dette er en intervall på totalt 36 minutter + pauser + oppvarming. En tung men morsom intervall som sitter mye i hodet for min del. Første halvdel opplevdes som grei, men det ble tungt på slutten der! Jukset bitte litt faktisk hvor jeg hoppet av mølla i noen sekunder, men det er jo lov!

Første draget er på 1×6 minutter med aktiv pause på 2 minutter. Her går du i motbakke på 20% stigning for så å ha en aktiv pause på 2 minutter etterpå. Nestre drag er stigningen på 11% så her kan du løpe litt. Jeg satt farten på 7 km/h, men finn den hastigheten som passer for deg. Deretter aktiv pause for så å gå på 20% stigning igjen. osv osv..

Vil du løpe denne ute er det bare å finne seg en bakke med høy stigning for så å løpe 6×6 minutter med 2 min aktiv hvile. Da kan du bare jogge rolig ned igjen.

Avslutning

Avslutt med 5-10 minutter rolig gange på mølla før du er ferdig!

For mer inspirasjon følg gjerne løpegruppen min på Facebook: Treningsfrue Løpegruppe her. Min YouTube finner du her og Facebook siden min her

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer