UKAS FØRSTE TRENINGSØKT | styrke og intervall

Litt lite action her de siste dagene, men nå er jeg tilbake fra en fantastisk koselig helg. Jeg kommer til å skrive litt om helgens løp i morgen, men i dag tenkte jeg å legge ut et par treningsøkter jeg har klart å fullføre. Er du klar?

Jeg er fortsatt sliten i låra etter både Tromsø Skyrace og helgens løp, så jeg må bare tilpasse treningen deretter. Det vil si mindre vekt på øvelser som knebøy og utfall, og heller litt ekstra pump på overkropp. Det begynner å komme seg, men jeg er fortsatt sliten og litt «dau» i fremside lår.

Nå er det Toughest om tre uker så jeg skal være flink å trene både styrke og kondisjon frem til både det og VM. Muligens også Tough Viking i Helsinki, men det er ikke helt bestemt enda. Har aldri vært der så det hadde vært sykt moro!

Dagens styrkeøkt | etter frokost

A1 Knebøy 5×4
A2 Pushup med vekt 3×10 @10kg
B1 Chins, underhåndsgrep 3×7
B2 Hip-thrust (evt Booty builder) 3×12
C1 Stående skulderhev med hantel 3×12
C2 Triceps, push-down med tau 3×12
D Sidplanken, 45 sek x 3 på hver side

Dagens kondisjonsøkt på sykkel | ettermiddagsøkt

  • 10 min rolig på sykkel, oppvarming
  • 4x12min på middels hastighet (ca 70-80% av makspuls)
  • 10 min rolig på sykkel, avslutning

Sørg for at du er varm før du begynner intervallene. Sykle rolig i 10–15 minutter for deretter å starte dragene. 12 minutter er lenge, men forsøk å ligge på en middels hastighet hvor pulsen din ligger på ca 80% av makspuls. Når du er ferdig med intervallene sykler du rolig i 10 minutter. Husk håndkle for svetten renner! Jeg fant det veldig motiverende å se en film da dragene var så lange. Glemte tid og sted noen minutter så det hjalp!

Er du ikke opptatt av puls og makspuls vil middels intensitet bety: 

Du blir svett og pulsen går opp, men du kan fortsatt prate (litt anstrengt) i økten.

Ha en super dag! Håper du tester noen av øktene! Spør gjerne om du lurer på noe!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer