HVORDAN DU KAN VARIERE INTERVALLENE DINE

I går måtte jeg manne meg opp før treningsøkta, for det er ikke så ofte jeg skal ro en så hard intervall på romaskin. Totalt ble det 7000 meter, og jeg skal selvfølgelig dele hele økta med dere. 

Jeg liker den variasjonen jeg har på treningen om dagen, enten det er å løpe intervaller, bruke romaskinen eller trene styrke/CrossFit. Som nevnt tidligere er romaskinen er utrolig fint alternativ for kondisjon og styrke enn bare å løpe på mølla, i tillegg får evt vonde knær og legger hvile litt. For det er jo ikke slik at hjertet kjenner forskjell på om jeg løper eller sykler. Skal du bli god på å løpe så selvsagt bør du løpe, men se på det som en fin variasjon til treningen din!

Romaskin kan du bruke til både oppvarming, intervaller og langkjøring, og det er en skånsom måte å trene kondisjon og styrke på. Belastningen på hæl, kne og legger er mindre, og du får i tillegg jobbet mye med kjernemuskulaturen.

Gårsdagens økt så slik ut:

Oppvarming
  • 5 min i rolig hastighet
Hoveddel
  • 2x2000m
  • 2x1000m
  • 2x500m

2 min pause mellom hvert drag

Avslutning
  • 5 min i rolig hastighet (om du orker – jeg klarte ikke det)

Start med å ro 2000m og ta en pause på 2 min. Deretter kjører du nye 2000m før 2 min pause. Så er det 1000m som står for tur. Slik gjør du til alle intervallene er tatt. Jeg kjørte på 7-8 i motstand og lå på alt fra 1.52-2.00 i gjennomsnittsfart – sykt hardt, men moro når det var over. Jeg hadde faktisk rodd 7000m + oppvarming og det tror jeg ikke jeg har gjort før!

Vil du prøve?

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer