GROVE RUNDSTYKKER TIL MATPAKKA?

Oppskrift på grove rundstykker | havregryn og gresskarkjerner

ca. 16 stk
 • 100 g havregryn
 • 100 g gresskarkjerner
 • 150 g sammalt rugmel, finmalt
 • 150 g sammalt hvetemel, grovmalt
 • 200 g hvetemel
 • 1/2 ts salt
 • 1 ts flytende honning
 • 25 g fersk gjær (blå)
 • 4 dl vann, romtemperert
Slik gjør du:

Start med å blande alt det tørre i en bolle før du tilsetter vannet. Det er ingen problem med å elte deigen med hendene eller en sleiv, men selv bruker jeg en kjøkkenmaskin som gjør jobben for meg. Elt deigen i 8-10 minutter og tilsett mer vann/mel i forhold til ønsket konsistens. Jeg tilsatte litt ekstra mel etter at deigen hadde eltet i noen minutter siden den ble litt klissete. Sett deigen til heving i 45 minutter før du deler den i ca 16 like biter. Legg rundstykkene på bakepapir/stekebrett og sett de til heving på et lunt sted i ca 60 minutter.

Pensle med vann og sett de i ovnen på 225 grader, over/undervarme, midt i ovnen på ca 12-14 minutter. For å gjøre de ekstra gylne satt jeg de øverst i ovnen det siste minuttet for å få en litt ekstra hard skorpe.

Lykke til! Perfekte på matpakka til store og små!

Camilla

 

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer