ER DU KLAR FOR UKAS INTERVALL?

God morgen fra fjellet! Jeg er på en spennende tur jeg skal fortelle mer om senere, men jeg har på ingen måte glemt ukas intervall. Dette er en intervall jeg selv liker å løpe så denne håper jeg du prøver. Send meg gjerne noen bilder på mølla!

Er du ikke med i løpegruppen min på Facebook må du gjerne finne den og bli medlem. Den er gratis, ingen forpliktelser men jeg har et ønske om å engasjere, motivere og dele løpegleden sammen med dere. Du finner den under navnet: Treningsfrue Løpegruppe.

Det har vært litt mindre løping den siste tiden, men etter Tromsø Skyrace var det faktisk godt å la kroppen hvile litt. Fikk litt vann i kneet og en kraftig gangsperre, men nå er kroppen heldigvis fin igjen. I tillegg har jeg fått dilla på CrossFit så jeg har prioritert det litt mer enn løpingen. Men nå er både Toughest og Tough Viking like rundt hjørnet så det er bare å sette i gang.

Ukas intervall | 6×5 min

Oppvarming

15 min oppvarming 1,5-2 % stigning på mølla (dette for å gjøre stigningen mer lik som ute i terreng), rask gange/lett jogg og litt raskere jogg på slutten for å få beina i gang.

Hoveddel
  • 1,5 – 2 % stigning
  • 1 min aktiv hvile mellom hvert drag
  • 6×5 min intervaller
  • gjerne i sone 3 om du har en pulsklokke og vet din egen makspuls
  • prøv deg litt frem med hastighet. 5 minutter er lenge, men jeg holdt meg mellom 10-12 km/h.
Slik gjør du:

Du starter med å løpe 5 min for deretter å gå på mølla i 1 minutt. (aktiv hvile) Deretter løper du nye 5 minutter før du tar en ny pause på 1 minutt. Dette skal du gjøre totalt 6 ganger, altså 30 min med løping + pause. Totalt 36 minutter.

Avslutning

Gå deg rolig ned de neste 5 minuttene før du klapper deg selv på skuldra!

Vil bare presisere at dere må styre deres egen fart, for dette er ingen fasit. Jeg skriver ikke så mye om pulssoner og makspuls da mange av dere faktisk løper uten pulsklokke samt kanskje ikke vet sin egen makspuls. Mine intervaller er kun ment for inspirasjon!

For mer inspirasjon følg gjerne løpegruppen min på Facebook: Treningsfrue Løpegruppe her. Min YouTube finner du her og Facebook siden min her.

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer