80KM PÅ HARDANGERVIDDA

reklame Salomon & XXL Norge

Hvor heldige er ikke vi som bor i et så majestetisk og flott land? I helgen ble jeg med teamet fra Salomon og XXL på en gåtur over Hardangervidda for å bestige Hårteigen som druser over vidda med sine 1690 meter. Turen var på totalt 80km og gikk over 3 dager så nå har jeg nok en tur å legge i minneboka!

Foto: @itseriksen & meg selv

Litt spent satt jeg meg i bilen med teamet fra Salomon Norge torsdag formiddag. Det er ikke mange uker siden jeg løp Tromsø Skyrace med samme gjeng, og nå var vi klare for ett nytt og spenstig eventyr! Digger slike utfordringer, og det er så herlig å kunne teste nye grenser! For ikke å snakke om å se mer av Norge!

Velg HD og se video fra turen her:

Målet var Hårteigen, Hardangervidda’s nest høyeste topp på 1690 m.o.h. Turen var på totalt 80km og gikk over 3 dager. Så langt har jeg aldri gått, men jeg gledet meg veldig! For meg handler det ikke bare om å se vakker natur, men også det å kunne ha muligheten til å koble ut tanker, jobb, stress og andre plikter; det gjør så godt innimellom. Høsten er en fantastisk årstid for fjelltur, og bare det å sitte under jervenduken og spise turmat samtidig som du nyter den friske fjellufta i nesa er deilig.

Torsdag/fredag

Torsdag kveld tok vi inn på Haukeliseter Fjellstue for å starte tidlig neste morgen. Etter en god frokost fredag morgen med matpakke og termos i sekken var vi klare for å kjøre til Valldalsvatnet hvor turen startet. Regn i lufta, flott natur og sur vind var været de neste 8 timene, men vi kom oss til Litlos turisthytte etter å ha gått våre første 25km. Knærne var litt slitne på kvelden, men etter en tre retters i magen sovnet jeg som et lite barn.

Lørdag

Lørdag morgen var det frokost på Litlos, og smøring av matpakker med alt fra nugatti til brunost! Varmt vann på termosen og en del sjokolade, bananer, nøtter, pulverkaffe og annen snacks i sekken. Smart å bære sekk for det holder deg god og varm på ryggen om det skulle blir kaldt i løpet av dagen. Været snur jo veldig fort der oppe.

Målet for dagen var å komme på toppen av Hårteigen, Hardangervidda´s nest høyeste topp for deretter å gå tilbake til Litlos turisthytte. Vi hadde en del fint vær denne dagen, men da vi startet på oppstigningen til Hårteigen startet det å snø. Heldigvis klarnet det på toppen, og vi fikk en fantastisk utsikt!

Med gode sko og riktig valg av tøy spiller det egentlig ingen rolle hva slags vær man møter, og jeg har lært utrolig mye om hvordan man bør kle seg på fjellet. Her kan du møte all slags vær, for det snur fort på få sekunder.

MINE FAVORITTER SOM LEVERTE:

Elsker denne mid-layer jakken fra Salomon. En perfekt jakke å ha på seg mellom ull og vindjakke når det blir kaldt eller du er klar for en pause.

Du finner Haloes Down hoodie jakken her.

Når du har gått 80 km med samme sko vil jeg absolutt si at jeg kan gå god for både skoene, passform og type sko. Disse X-Ultra Mid fjellstøvlene fra Salomon fpr terningkast 6/6 fra meg. Ingen gnagsår, lette å gå med og holder utrolig nok skoene vanntette gjennom elver og våt myr.

Du finner fjellstøvel X-Ultra Mid her

Jeg brukte to par bukser på turen, en litt tykkere blå som heter Wayfarer Mountain Pant (lik som på bildet) bevegelig, komfortabel og fin turbukse som også tåler regn. 

Du finner den blå turbuksen, Wayfarer Mountain Pant her og den sorte Wayfarer Incline Pant her.

Begynte å kjenne kilometerne i beina på lørdag kveld, men utrolig nok var jeg «fit for fight» igjen på søndagen.
Jeg har aldri vært på Hardangervidda før, men forstår hva alle mener om at det må oppleves. Jørgen gikk på ski her i vinter, men det er absolutt anbefalt å sjekke fjellet på denne årstiden også.

Søndag

På søndag var det tidlig opp for å komme seg tilbake til parkering ved Valldalsvatnet, og da var det bare å ta på seg sekken for å gå de siste 25km hjem. En tur med litt action på slutten da vi valgte å krysse en elv med en del strømninger.

PAKKELISTE OG TURTIPS

Pakkeliste
 • Skalljakke: Salomon La Cote Stretch
 • Turbukse: Salomon Wayfarer Mountain pant
 • Midlayer: Salomon Haloes Down hoodie
 • Fjellstøvler: Salomon X Ultra 3 Mid GTX
 • Ulltrøye
 • Undertøy og sokker
 • Lue og hansker
 • Et sett tørre klær til bruk på hytte/i telt
 • Sekk: Salomon Peak 40L
 • Hodelykt
 • Termos, vannflaske og bestikk
Fellesutstyr
 • Førstehjelpsutstyr
 • GPS
 • Kart og kompass
 • Jervenduk
 • Brenner + kokekar
 • Powerbank

TURTIPS; noe jeg fant veldig motiverende når du skulle gå i over 7-8 timer var å ha faste intervaller hvor man tok pause. Uten unntak. 50/10 regelen synes jeg var fantastisk å bruke og det er noe jeg kommer til å ta med meg videre på familieturer med både mann og barn. Det vil si ta du hvert 50. minutt stopper og tar en 10 minutters pause enten det er for litt vann, snacks, kaffe eller mat. Da slipper man å gå lenge uten å spise og drikke, i tillegg går faktisk turen raskere.

Vi har vært en fin gjeng på tur, og jeg håper ikke det blir lenge til neste gang. Bildedryss fra turen vår ser dere under! Ser ganske så flott ut ikke sant?

BILDER fra turen:

      

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer