Nystekte proteinrundstykker til lunsj?

I går hadde jeg så lyst på nystekte rundstykker, men siden jeg ikke hadde tid til å lage de som tar et par timer røk jeg på nystekte proteinrundstykker. Jeg blir like overrasket hver gang, for de er noe av det raskeste jeg lager på kjøkkenet. Det tok meg 20 minutter fra jeg startet til de var ute av ovnen. Oppskrift finner du under!

Oppskrift på proteinrundstykker

ca 8-10 rundstykker
 • 250 g cottage cheese
 • 250 g havregryn
 • 4 egg
 • 2-3 ss solsikkekjerner (kan sløyfes)
 • 2-3 ss linfrø (kan sløyfes)
 • en klype salt
 • 1 ts bakepulver
Slik gjør du:

Legg alt i en bolle, rør rundt og bruk stavmikseren til å blande det sammen. Pass på å ikke bruke den for mye slik at røren blir rennende, for da vil også rundstykkene flyte utover. Sørg for å ha satt på ovnen før du begynner så den er varm til du skal sette inn rundstykkene. Disse skal ikke heves. Bruk en spiseskje til å forme rundstykkene i håndflata før du setter de inn i ovnen på ca 220 grader 12-15 minutter, avhengig av ovn. (stekes i midten av ovnen) Server med godt pålegg, evt til suppe eller matpakka!

Her kan du se hvordan jeg faktisk lager disse om du lurer!

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer