Smoothie etter trening

Det er mange som spør meg om hva jeg foretrekker å spise etter trening, og smoothie er faktisk en rett jeg lager ganske så ofte. Etter en treningsøkt er det viktig at kroppen får tilført det den trenger av både næringsstoffer og væske så her kommer en oppskrift jeg liker godt.

Under selve treningsøkten spiser jeg ikke noe særlig mat, og jeg holder meg som oftest til en vannflaske. Det hender jeg drikker en koffeindrikk eller en kopp kaffe før økta, men det er ikke noe jeg må ha for å fungere. Jeg får som oftest i meg den daglige kvoten koffein via morgenkaffen. For det blir gjerne noen kopper. Mat har jeg inntatt gjerne 1-2 timer før selve treningsøkten, og som oftest er det havregrøt til frokost siden jeg trener såpass tidlig på dagen.

Etter trening er det lett å kaste i seg noen riskaker, en proteinshake eller en banan for å få i seg raske karbohydrater, men en smoothie er også perfekt etter trening! Enkel og rask løsning for å sette i gang restitusjonsprosessen, samt å gi kroppen byggematerialet den trenger i form av proteiner. I tillegg er det bra å fylle opp igjen karbohydratlagrene til neste trening. Dagens smoothie kan du evt lage i forkant, ta med og spise etter treningen, eller rett og slett lage den når du kommer hjem.

Oppskrift på smoothie etter trening

ca. 1-1,5 porsjon
  • 1 beger skyr, blåbær ca 160 g
  • 3 dl Biola, blåbær
  • 3 dl frosne bringebær/blåbær
  • 1/2 banan

Bland alt godt i en blender og server i en bolle eller i et glass. Det finnes smoothieglass med lokk som gjør det enklere å ta med smoothien til f.eks trening eller i bilen om du ønsker det! Denne var super god, og veldig enkel å lage.

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer