Proteinrundstykker med ny ingrediens

Kom hjem fra trening i går og hadde ikke lyst på cottage cheese som jeg vanligvis pleier å spise. Jeg sørger alltid for å ha egg, havregryn og et par andre ting hjemme slik at jeg kan røre sammen noen saftige proteinrundstykker. Nå hadde jeg rester fra gårsdagens middag, og da var det like greit å få brukt opp dette. Tror du blir overrasket!

Jeg elsker å lage mat som går raskt, og i går fikk jeg en del positive tilbakemeldinger på at oppskriftene mine ikke inneholder så mye produkter man vanligvis ikke har i skapene. Det skal være enkelt, samtidig som det er sunt og raskt, og har du for mye «vanskelige» og «rare» produkter faller jeg fort av. Derfor ønsker jeg at oppskriftene mine skal være så enkle og greie som mulig slik at de fleste kan lage dette litt på sparket. Dagens hemmelige ingrediens var kokte poteter fra middagen tidligere i uken, og jeg er overrasket over hvor saftige og gode rundstykkene ble!

Oppskrift på proteinrundstykker

ca 8-10 rundstykker
 • 250 g cottage cheese
 • 250 g havregryn
 • 3 egg
 • 3-4 kokte poteter
 • en klype salt
 • 1 ts bakepulver
 • ++ 50-100 g havregryn til å blande i røren etter at du har brukt stavmikser
Slik gjør du:

Mos potene med en gaffel og legg alt i en bolle. Rør rundt og bruk stavmikseren til å blande det sammen. Pass på å ikke bruke den for mye slik at røren blir rennende, for da vil også rundstykkene flyte utover. Sørg for å ha satt på ovnen før du begynner så den er varm til du skal sette inn rundstykkene. Disse skal ikke heves. Når alt er blandet tilsetter du 50-100 g havregryn for å få en konsistens som gjør at de ikke vil flyte utover. Bland godt med en skje. (Ikke bruk stavmikser her)

Bruk en spiseskje til å forme rundstykkene i håndflata før du setter de inn i ovnen på ca 225 grader 14-16 minutter, avhengig av ovn. (stekes i midten av ovnen) Server med godt pålegg, evt til suppe eller matpakka!

Her kan du se hvordan jeg faktisk lager disse om du lurer!

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer