Oppskrift på den perfekte intervall

Jeg kjente jeg trengte litt ny inspirasjon til de ukentlige intervallene mine, så for å være sikker på at jeg skulle få kjørt meg spurte jeg Hilde pent om hun kunne tenke seg å være med på en økt. Hun skulle få bestemme både drag, fart og stigning så her var det bare å bruke uka til å manne seg opp. Den dama kan løpe for å si det sånn!

Hilde er en stor inspirasjon både på hinderløp, men også trening generelt. Du finner henne under navnet @superhildern på Instagram

Ukas intervall

Oppvarming

Vi startet med lett oppvarming for deretter å løpe på 7-8-9 km/h de siste 5 minuttene. Hjelper å få kroppen godt i gang før dragene, og denne gangen var jeg veldig godt forberedt.

Hoveddel

 • stigning varierte, se under
 • 4×4 med en tvist
 • 2 min aktiv hvile mellom dragene
 • en bonusøkt på 8×15/15sek på slutten
Intervall 1
 1. 3% stigning 12 km/h 4 min
 2. 2 min aktiv hvile
 3. 6 % stigning 12 km/h 4 min (45/15sek)
 4. 2 min aktiv hvile
 5. 3% stigning 13 km/h 4 min
 6. 2 min aktiv hvile
 7. 6 % stigning 14 km/h 4 min (45/15sek)
 8. 2 min aktiv hvile
Intervall 2
 • 8×15/15 sek på 16, 16,5, 17, 17 ,17 ,17, 18, 19 km/h
Slik gjør du:

Første intervall var utrolig motiverende, og jeg hadde absolutt ikke trodd jeg skulle klare å komme meg opp i 14 km/h med 6% i stigning. Tror det var Hilde som ga bånn gass ved siden av meg som fikk meg til å ville øke farten.

Første draget er på 4 minutter, og her setter du stigningen på 3% og finner den hastigheten du klarer å løpe 4 min på uten stopp. Deretter har du 2 min aktiv pause hvor du går/løper frem til neste drag. Andre draget øker du stigningen til 6% og løper gjerne samme tempo som første draget. Hensikten min var å løpe alle drag med samme fart, men jeg kjente at jeg kunne dra på de to siste så kom meg opp på både 13 og 14. Kjempe moro! Slik fortsetter du til økta er ferdig.

Andre intervallen var en kjappis, og denne løper du så fort du klarer. 15 sek på, 15 sek av x 8 ganger. Dette for å få ut det siste av intervallen. Svett som bare det men overlykkelig over å ha klart meg gjennom en fantastisk intervall.

Avslutning

Ro ned og løp/gå i 5-10 minutter. Tag meg gjerne på Instagram om du løper denne i løpet av uken! Kult å få med seg hvem som tester den ut!

Følg gjerne løpegruppen min på Facebook; Treningsfrue løpegruppe.

For mer inspirasjon følg gjerne YouTube her og Facebook siden min her og Snapchat: Treningsfrue

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer