Slik får du pannekaker fine!

Mange av dere har spurt meg om hvordan jeg klarer å lage pannekakene så fine og runde. Det er egentlig ikke så veldig vanskelig, men her kommer et par tips dere kan teste ut for å se om det funker bedre. Ellers må jeg bare si at jeg setter utrolig stor pris på alle dere som sender meg bilder av helgens frokost på Instagram hvor både mann, barn og dere selv lager. Digger, så fortsett med det. Jeg heter @treningsfrue også der om du ikke følger!

Oppskrift på bananpannekaker

ca. 12 stk
 • 1,5 dl melk, evt kefir
 • 1 ts sukrin
 • 1/2 moden banan
 • 2 egg
 • 1/2 ts natron
 • 1/2 ts bakepulver
 • klype salt
 • 2 dl hvetemel
Slik gjør du:

Bland sammen alt det tørre før du tilsetter melken. Mos bananen med en gaffel og visp alt godt sammen. Eventuelt kan du mikse alt i en blender, men du er ikke avhengig av det. Stek på middels varme og server med vaniljekesam og frosne bær. Dette er så godt, og kanskje kan du snike med et par på ungenes matpakke også.

Hvordan få pannekakene runde og fine

Å få perfekte pannekaker er egentlig ikke så vanskelig som du kanskje tror, og jeg har fått en del spørsmål på hvordan jeg klarer å lage de så runde og fine.

 1. Første tips er å ikke bruke smør i panna, for det jeg ofte opplever er at pannekaka ofte blir brun, fettete og egentlig ikke noe digg i det hele tatt. Må du bruke smør i panna anbefaler jeg deg en liten klatt som du lar smelte, for deretter å bruke litt papir som du rett og slett tørker fettet bort med. Det burde da holde til resten av røra.
 2. Jeg bruker å steke de på middels varme, og så fort de bobler på toppen snur jeg de. Her skal de ikke stekes lenge, for da risikerer du at de blir tørre og harde.
 3. Mye sukker i røra kan gjøre så pannekakene svir seg mer, så jeg pleier ofte å bruke minimalt med sukker, evt banan som søtning. I tillegg til sukrin om du også vil bruke det.
 4. Røra skal være tykk i konsistensen, og jeg sammenlikner den ofte med vaffelrøra. Ikke for tynn, men heller ikke for tykk.

Da er det bare å sette i gang folkens! Send meg gjerne bilder på Instagram så poster jeg noen hver uke.

For mer inspirasjon følg gjerne YouTube her og Facebook siden min her og Snapchat: Treningsfrue

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer