Hvordan lage perfekte smoothie?

Det finnes utallige oppskrifter på smoothie, og selv er jeg stor fan av å lage smoothie som et raskt mellommåltid i løpet av dagen eller som kos i sofaen på kvelden. Det hender jeg også slenger med en smoothie til gutta før trening.

En vitaminboost i form av en smoothie er alltid et fint alternativ for et raskt mellommåltid eller mat på farten, og nå skal jeg vise deg hvordan du enkelt kan lage en smoothie i perfekt konsistens. 

 1. Først må du ha en blender du lager smoothien i. Her finnes det utallige mange alternativer, men sørg for å ha en som virkelig knuser bær og nøtter. Jeg kjøpte en Wilfa Raw Fuel for noen år siden, og det er fortsatt en fin investering da jeg bruker denne til både supper, pannekakerøre, vaffelrøre og ikke minst smoothie. Den er litt dyr, men så absolutt verdt pengene.
 2. Start smoothien din med væske, og her kan du bruke alt fra vanlig melk, soyamelk, mandelmelk, kokosmelk, Biola, kefir, juice etc. Jeg opplever at det beste er å starte med væsken før du tilsetter frosne bær.
 3. Deretter tilsetter du valgfri frukt, frossen eller vanlig, men selv digger jeg konsistensen jeg får av å bruke frosne bær. Banan er en super base for enhver smoothie, og den gir en fin konsistens. Andre frukter som også fungerer er blåbær, mango, fersken, jordbær, bringebær (min favoritt) og melon.
 4. Tilsett gjerne en klatt honning om smoothien trenger det. Kjempe godt, og du får frem en fin søt smak.
 5. Tilsett gjerne et par isbiter for en ekstra tykk og fin konsistens.

Oppskrift på smoothie

ca. 1,5-2 porsjoner
 • ca. 1,5-2 dl mandelmelk
 • 100 g kokos yoghurt
 • 1/2-1 banan, frossen
 • 1 neve blåbær, frosne
 • 1 neve bjørnebær, frosne
 • 1 ts honning

For mer inspirasjon følg gjerne YouTube her og Facebook siden min her og Snapchat: Treningsfrue

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer