Slik skal jeg bli en bedre løper!

Jeg har kommet meg hjem fra London med nok en VM medalje i bagasjen, og jeg har jo så mye gøy å fortelle dere. Er litt sliten og mørbanka så jeg kommer med et innlegg på tirsdag som dere kan glede dere til! Akkurat nå skal jeg synke ned i sofaen med barna før jeg legger meg.

Titt gjerne på testen jeg tok før helgen som uten tvil kommer til å gjøre meg til en bedre løper! Snurr film:

Terskelprofil

På torsdag gjorde vi noe som heter en laktatprofiltest. Laktat er kun et faguttrykk for melkesyre, og målet med testen er å finne ut hvor hardt du kan jobbe før du produserer melkesyre raskere enn kroppen klarer å kvitte seg med det. Det er nyttig å vite av flere grunner:

Vi kan bruke det til å få en bedre følelse for hvor høyt tempo du kan holde på lengre konkurranser

  • Vi kan bruke det til å måle fremgang. Hvis jeg f.eks. på den første testen nå produserer en viss mengde melkesyre på 13 km/t, og så når vi tester igjen om 3 måneder ser vi at jeg produserer mindre melkesyre på samme hastighet så har jeg blitt i bedre form!
  • Vi kan bruke det til å regne ut intensitsetssonene mine litt mer nøyaktig sånn at vi kan være enda mer presise når vi planlegger og gjennomfører trening.
  • Har du spørsmål om løping kan du ta kontakt med simen@elitegym.no. Han setter opp løpeprogram i tillegg som han også jobber som pt. Flink fyr som jeg virkelig anbefaler han på det sterkeste!

For mer inspirasjon følg gjerne YouTube her og Facebook siden min her og Snapchat: Treningsfrue

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer