UKAS QUICKFIX | treningsøkt på 25 min

En treningsøkt trenger ikke å vare så lenge, og det er bedre å trene noe enn ingenting. Enig? Her er ukas quickfix, og denne bruker du kun 25 minutter på før du er ferdig. Ingenting slår følelsen etter en treningsøkt så det er bare å sette i gang!

EMOM 25 min = Every Minute On The Minute (se forklaring under)

EMOM er rett og slett en forkortelse for Every Minute On the Minute, og det er et begrep som kommer fra CrossFit. Jeg personlig synes en EMOM kan være utrolig effektivt og morsomt, og det er ofte jeg blir mer svett på en slik økt enn en vanlig styrkeøkt. 

En EMOM vil si at ved begynnelsen av ett minutt skal du utføre ett visst antall sett av en spesifikk øvelse som i mitt tilfellet her er 12 push-ups. Når du har utført de 12 kan du hvile frem til minuttet ditt er ferdig. Ved starten av det andre minuttet begynner du med den nye øvelsen som i dette tilfellet er 8 pull-ups. slik fortsetter du til du har gjennomført de 25 minuttene jeg har skrevet under. En økt kan vare lengre eller kortere enn det, men jeg har laget en EMOM til deg under som jeg håper du tester ut!

Du kan også kjøre en EMOM rettet mot mer styrke og muskelvekst ved å kjøre en EMOM 10 på tunge baseøvelser som f.eks knebøy eller markløft. Har du 5-6 repetisjoner pr minutt er du raskt oppe i 50-60 repetisjoner når du er ferdig.

Dagens økt:

  • 12 push-ups (kan evt gjøres på knær)
  • 8 pull-ups (evt med strikk)
  • 20 air-squat (evt med minibands)
  • 10 burpees
  • 30 sek hallow hold
Slik gjør du:

12 push-ups skal fullføres på det første minuttet. Er du ferdig på 30 sekunder har du altså 30 sekunder til å hvile. Deretter begynner du med 8 pull-ups på ett minutt. Slik fortsetter du til det har gått 25 minutter, altså i dette tilfellet 4 runder.

Øvelsen hallow hold kan du se mer om her.

Lykke til!

Gikk du glipp av forrige ukes YouTube video kan du se den her.

For mer inspirasjon følg gjerne YouTube her Snapchat: Treningsfrue

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer