SMOOTHIE OG PROTEINRUNDSTYKKER | ny ingrediens

annonse Sunsweet

Det er hektisk om dagen og tidsklemma regner jeg med dere alle kjenner litt på innimellom. Derfor setter jeg veldig stor pris på raske, sunne og enkle oppskrifter som kan lages på en lørdag, men også på en mandag. Det er ikke vanskelig å spise sunt så lenge man planlegger godt. I tillegg kan det være ekstra digg å starte uka med noen sunne proteinrundstykker i fryseren. Her har jeg faktisk brukt saftige og smaksfulle svisker fra Sunsweet som søtning.

Jeg regner med mange av dere bruker en del svisker i desember både til julematen og kanskje julebaksten? Visste du at svisker også er helt nydelig som søtning i både smoothie og rundstykker? Eller generelt til all slags mulig bakst?

Sunsweet svisker er ikke tilsatt sukker, helt uten fett og salt og kan til og med spises rett fra boksen. 3 svisker om dagen går som 1 av 5 om dagen, og er en fin kilde til både fiber, Vitamin K og kalium.

Svisker minner meg om farmor som alltid laget sviskekrem til dessert. Det er en allsidig frukt som er bra for fordøyelsen, benbygningen og ikke minst ypperlig som middagstilbehør, i kaker/gjærbakst/smoothie og i tapas. Du kan til og med bruke den i salater og til frokostblandinger. Kanskje en undervurdert frukt, og jeg tipper barna setter pris på et par svisker i matpakka!

Under finner du 2 oppskrifter på enkel mat/mellommåltid med svisker som ingrediens. Jeg ble virkelig positivt overrasket av sviskene i proteinrundstykkene, og det blir ikke siste gang jeg lager disse. Prøv da vel; tror ikke du blir skuffa!

Oppskrift på proteinrundstykker med svisker

ca 8-10 rundstykker
 • 250 g cottage cheese
 • 250 g havregryn
 • 4 egg
 • en klype salt
 • 1 ts bakepulver
 • ca. 100 g Sunsweet svisker
Slik gjør du:

Kutt sviskene opp i små biter og legg alt i en bolle, rør rundt og bruk stavmikseren til å blande det sammen. Pass på å ikke bruke den for mye slik at røren blir rennende, da vil også rundstykkene flyte utover. Sørg for og sette på ovnen før du begynner så den er varm til du skal sette inn rundstykkene. Disse skal ikke heves. Bruk en spiseskje til å forme rundstykkene i håndflata før du setter de inn i ovnen på ca 220 grader 12-15 minutter, avhengig av ovn. (stekes i midten av ovnen) Server med godt pålegg, evt til suppe eller matpakke!

Bringebærsmoothie med svisker

ca. 1-1,5 porsjon
 • 3 never frosne bringebær
 • 1/2 banan
 • 1-2 dl Biola, bringebær
 • 3-4 ss vaniljekesam
 • 1 egg, rått
 • 4-5 Sunsweet svisker
Slik gjør du:

Du trenger ikke kutte opp sviskene om du har en god blender. De er steinfrie så det er bare å legge de i blenderen sammen med de andre ingrediensene. Bland alt godt og server gjerne med en god topping. Sviskene fungerer som en søtning så her kan du enkelt droppe banan om du ønsker det, men selv foretrekker jeg alltid banan i forhold til at konsistensen blir så bra.

Sunsweet er verdens ledende sviskemerke og er kjent for god kvalitet. Deres måte å fjerne steinene på sikrer at svisken forsegles slik at den holder seg saftig etter at stein er fjernet. Du får kjøpt Sunsweet hos Coop og Rema 1000.

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer