Her kommer tidenes oppskrift dere bare må prøve! Kvikklunsjsnurrer ble enn hit her hjemme! Nå ligger det noen igjen i fryseren til senere, men de fikk bein å gå på!! Oppskrift finner du under!
Oppskrift på kvikklunsjsnurrer
ca. 20-25 stk
- 1/2 pk gjær, rød
- 170 g sukker
- 170 g smør
- 2 ts kardemomme
- 2 egg
- 0,5 liter melk
- ca. 1000-1100 g hvetemel
Fyll:
- 3 kvikk lunsj, i biter
- kanel
- smør, smeltet
Slik gjør du:
Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin utenom smøret. Det tilsettes senere. Deretter tilsetter du melken som du har varmet opp til romtemperatur. Bland dette sammen i en kjøkkenmaskin og la den gå på lav hastighet i ca 8-10 min. Tilsett romtemperert smør og la dette blandes i kjøkkenmaskinen i nye 8-10 minutter. (lav hastighet) Da vil du få en silkemyk deig som er fin å jobbe med! Deigen heves i ca 60-80 minutter på et trekkfritt sted.
I mellomtiden legger du 3 kvikk lunsj på et bakepapir, knekk de i små biter og legg et nytt bakepapir over. Knus med en tallerken, kjevle, hammer eller hva enn du har tilgjengelig. Det er enklere å knuse den om sjokoladen er kald.
Del deigen i 2 og kjevle ut en og en deig til et rektangel, se bilde. Smelt smør og pensle halve delen i tillegg til at du strør over kanel. Deretter strør du over knust kvikk lunsj før du bretter over andre delen av deigen. Se bildet. Del i små strimler, ta tak i hver ende og snurr de til kanelboller.
La de heve i nye 45-60 minutter. Sett ovnen på over/undervarme 225 grader og pensle de med egg. Sett de deretter midt i ovnen og la de steke i ca 7-10 minutter, alt avhengig av ovn.
Fikk du ikke med deg ukas house tour kan du sjekke den her.
For mer inspirasjon følg gjerne YouTube her Snapchat: Treningsfrue
Camilla♥