2 FROKOSTER JEG ALDRI BLIR LEI

God morgen fra fjellet! Her ser det ut som det kommer til å bli kjempe fint vær i dag, så vi skal ut på ski om ikke lenge. Tenkte å teste ut pizzarestauranten på Pellestova i dag og rekke hjem til ski på tv klokka 15. Tror det skal bli en skikkelig bra dag! Her kommer et par frokost favoritter noen av dere sikkert har sett før, men som i hvert fall jeg aldri blir lei!

DSC03775

Oppskrift på proteinrundstykker, ca 12-14 stk

 • 200 g havregryn
 • 1 ss honning, flytende
 • 250 g cottage cheese
 • 1/2 banan
 • klype salt
 • 3 egg
 • en neve gresskarkjerner
 • en neve valnøtter
 • 1 ts bakepulver
 • 50 g havrekli (kan droppes)
Slik gjør du:

Hemmeligheten med å ikke få rundstykker som er flate og bare flyter ut er å ikke kjøre de så mye i en stavmikser. Da får du en tynnere deig/røre og de flyter utover. Denne gangen brukte jeg bare en sleiv og blandet det godt sammen. Beste jeg har laget og de trenger ingen heving. Etter at du har blandet dette godt sammen er det bare å trille de ut (bruk gjerne litt vann på skjea når du former de i håndflaten) og trill de runde. Legg de på stekebrett og stek de midt i ovnen på ca 210 grader, 8-10 minutter. Du ser når de begynner å få en gyllen farge på toppen.


Oppskrift på litt sunnere vafler

ca. 10-12 stk
 • 1 1/2 banan
 • 4 egg
 • 180 g havremel
 • 2 ts bakepulver
 • kanel
 • klype salt
 • ca. 1,5 dl melk
 • 2-3 ss cottage cheese
Slik gjør du:

Jeg bruker en blender til å lage både pannekake -/og vaffelrøre, og jeg ser ut i fra story på instagram at flere ikke har tenkt på å bruke smoothiemaskinen til å lage røre med. Det er kjempe smart, og så lenge du har en blender som er stor nok blander den røren så du får en fin og jevn konsistens. Ser du at røren blir for tynn eller tykk sper du på enten mel eller melk til ønsket konsistens. Selv liker jeg at vaffelrøra er noe tykk så den ikke flyter utover i jernet. Stek og server med det samme. Gjerne med vaniljekesam, frosne bær eller syltetøy!

Ha en fin dag!

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer