UKAS TØY OG BØY | øvre del av rygg

God morgen superstars!! Er du en av de som jobber på kontor og sitter mye stille i løpet av en dag? Selv jobber jeg mye foran Mac´ en, men sørger for å røre på meg i form av trening, men også øvelser på stuegulvet. Dagens øvelse er fin for øvre del av brystryggen.

Vondter i øvre del av ryggen mellom skulderbladene og opp i nakken er det sikkert mange som kjenner seg igjen i. Det er kanskje ikke så rart med tanke på hvor mye man sitter stille i løpet av en dag om man f.eks jobber på kontor. Jeg husker selv når jeg jobbet som eiendomssekretær hvor store deler av jobben var foran en kontorpult. Skuldrene hadde en tendens til å komme fremover når det var mye å gjøre og jeg ble fort anspent i armer og nakke. Øvelsen du ser under bidrar til å åpne opp i øvre del av ryggen så test gjerne øvelsen på jobb i dag!

Slik gjør du:

  • Start med å sette deg ned på knærne, flat ut tærne og knærne nedi (om du klarer) Ved å sitte slik «låser» du korsryggen slik at bevegelsen fokuseres kun på det område den skal, nemlig brystryggen. Hoften skal ikke vri seg under øvelsen.
  •  Legg den ene armen ned i gulvet foran deg, med albue i midten, foran knærne slik at underarmen peker rett frem.
  • Deretter legger du den andre hånden bak nakken.
  • Vri så armen du har bak hodet oppover mot taket og la rygg og nakke følge etter. Kjenn at det strekker godt i øvre del av ryggen, og pass på at hofta ikke vrir seg. Gå ned igjen og gjenta 10-15 på hver side. NB! Hvis du føler at det ikke tar noe særlig i brystryggen, i området mellom skulderbladene, prøv å press brystkassen litt frem samtidig som du løfter haken litt mens du roterer til siden.

 

Fikk du ikke med deg forrige ukes tøy og bøy kan du lese om den her.

For mer inspirasjon følg gjerne YouTube her

Snapchat: Treningsfrue

Camilla♥

Forrige søndags youtube video med matprepp ser du her:

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer