ÅRETS TREDJE INTERVALL | its all in your head

Det er fredag morgen og jeg vet mange av dere venter på ukas intervall. Nå er vi allerede inne i årets tredje, og denne er kanskje litt seigere enn vanlig. Ikke nødvendigvis den mest slitsomme, men det er lenge å løpe 10 minutters drag.

Har du enda ikke meldt deg inn i min gratis løpegruppe på Facebook anbefaler jeg deg å gjøre det om du vil begynne å løpe, finne løpegleden eller liker å løpe. Den heter Treningsfrue Løpegruppe.

Ukas intervall

Oppvarming

Start med lett oppvarming for deretter å løpe på 7-8-9 km/h de siste 5 minuttene. Det er viktig å få kroppen skikkelig i gang, og selv pleier jeg å bruke rundt 10 minutter på selve oppvarmingen. Noen trenger også kanskje lengre tid.

Hoveddel

  1. 2% stigning gjennom hele økta
  2. Samme fart på alle dragene
  3. 2 min aktiv hvile mellom hvert drag
  4. 4×10 minutter
  5. Sone 3, det vil si 82,5–87,5 % (158–166 ved makspuls på 190 som jeg har)

Jeg har et mål om å løpe raskere over lengre tid i forhold til hinderløp, og for meg er det da også viktig med litt lengre drag rett under terskel. Når du løper i sone 3 vil du også bli bedre til å holde høy fart over lengre tid uten å bli stiv, og det er akkurat det som er målet mitt!

  • 4×10 min på 2 % stigning
Slik gjør du:

Sett stigningen på 2% og løp det første draget på 10 minutter. Her sitter det mye i hodet, for 10 minutter er lenge på mølla. I hvert fall synes jeg det. Deretter tar du aktiv hvile i 2 minutter før du kaster deg ut i neste drag. Dette skal du gjøre 4 ganger på en hastighet som tilsvarer sone 3. Det vil si en hastighet hvor du skal kunne føre en samtale, men samtidig er litt anstrengende.

Avslutning

Ro ned og løp/gå i 5-10 minutter. Tag meg gjerne på Instagram om du løper denne i løpet av uken! Kult å få med seg hvem som tester den ut!

Husk at dette bare er forslag på hastighet og stigning. Ta økten som en inspirasjon og gjør den om til din egen. Masse lykke til!

For mer inspirasjon følg gjerne YouTube her

Snapchat: Treningsfrue

Camilla♥

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer