MOTBAKKE | ukas intervaller

Da var det fredag, og endelig tid for ukas lille høydepunkt. Vet det er mange som venter spent på denne økta så det er vel ikke noe annet å gjøre enn å hoppe på mølla eller komme seg ut! Jeg er på vei for å løpe nå etterfulgt av badstue før jobben kaller! Fin start på helgen som kommer snart spør du meg!

Har du enda ikke meldt deg inn i min gratis løpegruppe på Facebook anbefaler jeg deg å gjøre det om du vil begynne å løpe, finne løpegleden eller liker å løpe. Den heter Treningsfrue Løpegruppe.

I stedet for å bare løpe den samme intervallen eller den samme runden anbefaler jeg dere til å prøve å variere intervallene. Bakkeløp har mange fordeler, og økt muskelstyrke er en av de! I tillegg får du trent psyken, da dette krever litt mer av deg enn å løpe på f.eks et flatt underlag. Ved å løpe brattere bakker trener du både styrke, kondisjon og koordinasjon og i tillegg er det en mer skånsom måte å løpe på.

Ukas første intervall | 3,5,5,4,4

Stigning: 5-6%
Hastighet: Høy intensitet
Hvile: 2 min aktiv pause mellom hvert drag
Avslutning: Avslutt med 5 min rolig løp

Oppvarming

Start med oppvarming, gjerne rolig løp i 15 minutter før du setter i gang.

Hoveddel
  • 3,5,5,4,4 min
Slik gjør du:

Har du lyst og muligheten til å løpe denne ute anbefaler jeg deg å gjøre det. Hakke mer motiverende vil jeg tro, men uansett fin å løpe på mølla om du foretrekker det. Her skal du løpe i bakker, 3 min, så 2 min aktiv hvile, deretter 4 minutter for så å ha aktiv pause i nye 2 min. Dette skal du gjøre alle gangene, det vil si 3,5,5,4,4 min! Som du ser er det høy intensitet på dragene, og jeg tror jeg skal klare å ligge på 10,5-11 km/h på denne.

Avslutning

Avslutt med 5-10 minutter rolig gange/jogg.

For mer inspirasjon følg gjerne løpegruppen min på Facebook: Treningsfrue Løpegruppe her. Min YouTube finner du her og Facebook siden min her

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer