MINE 6 TIPS TIL Å KOMME SEG OVER DØRSTOKKMILA

I dag var det tøft å komme seg opp av senga, spesielt ettersom jeg la meg altfor sent i går kveld. I tillegg hadde jeg et mål om å komme meg ut på årets første løpetur, men kjente fort at både senga og pysjen frista mer. Men, selv om veien var noe tyngre enn vanlig var det bare å bestemme seg. Her er mine fem tips!??

Det å stå opp er en ting, men det å begynne dagen med en løpetur er faktisk ikke bare bare ettersom jeg ikke har løpt ute siden i fjor høst. Mølla har vært en god venn i vinter, og selv om jeg har løpt jevnlig er det noe helt annet å motivere seg til å løpe ute. Tyngre er det også!

Det slo meg at akkurat denne følelsen jeg har nå er det så mange som sliter med. Dørstokkmila. Den føltes utrolig vanskelig i dag, og jeg kjente at jeg begynte med en haug av unnskyldninger for å faktisk slippe å komme meg ut på løpetur. Men jeg måtte ta meg sammen, tenke på følelsen etterpå i tillegg til at jeg faktisk må begynne et sted før det skal bli «enklere» eller «bedre». Så her skal jeg dele noen tips med dere som jeg synes hjelper.

  • Bestem deg dagen i forveien og legg frem klær

Det funker ofte bedre om du er godt forberedt. Er klærne klare når du står opp er det enklere å komme i gang. Gode rutiner og planlegging er alfa og omega for meg. Nyt gjerne en kopp kaffe, litt rosiner, nøtter og vann før du skal ut å springe. Kaffekoppen er min beste venn om morgenen.

  • Hopp i klærne med en gang du våkner

Dette gjør jeg enten om jeg skal trene eller løpe, og det får meg til å føle meg mye mer motivert med en gang. Jeg pleier å hoppe i klærne (som ligger ved siden av senga), gå rett inn på badet for å pusse tenner og rense ansiktet. Da er jeg fresh, mer motivert og føler meg vel.

  • Motiver deg selv med å tenke på følelsen du kommer til å få etterpå

I dag var det litt sånn ja/nei djevel på hver sin skulder, for i mitt hode var det slik at jeg begynte med masse unnskyldninger for ikke å komme meg ut å løpe. Men så måtte jeg ta frem de gode opplevelsene fra tidigere løpeturer, og bare det er motivasjon i seg selv.

  • Finn deg en god musikkliste, podcast eller lydbok på øret

Musikk, podcast eller lydbok på øret er utrolig deilig når man løper. Det får meg til å glemme tid og sted litt, og også til og med pulsen som til tider løper litt løpsk. Er jeg sliten eller tung i hodet løper jeg også gjerne uten musikk, men personlig trives jeg med noe på øret.

  • Start rolig så du kjenner at du kommer deg gjennom løpeturen uten å miste motet

Som jeg nevnte løper pulsen litt løpsk i begynnelsen, for selv om jeg har løpt inne er det på ingen måte det samme som å løpe ute. Det er tyngre, i hvert fall synes jeg det. Jeg løper vanligvis med stigning på mølla, men det blir liksom ikke det samme som å løpe ute. Startet med å gå de første minuttene før jeg begynte å løpe, og jeg fant fort en flyt som jeg kunne holde de første 5 km. Fikk en av mine beste tider på 5 km så det betyr vel at all den løpingen på mølla har gjort sitt!

  • Sist men ikke mist, ta med deg følelsen du får når du kommer hjem til de litt tyngre dagene. Den lagrer du og henter frem igjen når du trenger den.

Dette punktet synes jeg er så viktig! Forsøk å ta med de gode og positive opplevelsene på de litt tyngre dagene hvor du kanskje egentlig ikke har lyst å løpe eller når du finner på hundre unnskyldninger på hvorfor du ikke orker. Det er så deilig å gruse dørstokkmila og kjenner at du selv har kontroll!

Håper dette ga litt motivasjon til å komme seg ut på løpetur! Jeg kjenner i hvert fall at jeg ble gira!

Sjekk gjerne ut ukas podcast episode av Hverdagspodden hvor Elaine forteller om den tøffe fødselen og tiden etter her:

UKAS YOUTUBE VIDEO FINNER DU HER:

Håper du får en fin dag!

Camilla

Snapchat: Treningsfrue

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer