MIDDAGEN GUTTA ELSKER | på kun 30 min

– Reklame Grønt Pakkeri Øst –

Hadde du spurt meg hva sellerirot var for noen år siden hadde jeg nok ikke vist hvordan det så ut. Men etter at jeg begynte å bruke det i matlagingen for noen år siden har det blitt mer vanlig her i huset. Men hva er egentlig sellerirot? Og hvordan kan du enkelt få dette inn i matlagingen?

Sellerirot, rotselleri og knollselleri. Kjært barn har mange navn, men det er den samme rotfrukten.

Flere enn meg som bruker sellerirot i maten? Jeg elsker den milde og jordlige smaken, og denne rotgrønnsaken passer ypperlig til alt fra supper, mos, grateng og pureer. Jeg liker å bruke den til hjemmelagd kjøttsaus, men også i hjemmelaget potetmos. Det er en av guttas favoritt og oppskrift finner du under??

Grønt Pakkeri Øst sørger for kortreist og norsk produsert sellerirot som er å kjøpe hos både Rema, Kiwi, Meny og Spar butikkene rundt om i landet. Varene rengjøres og pakkes før de hentes av Bama som tar i mot alt de pakker.

Egenskapene til sellerirot

Sellerirot har lavt energi – og fettinnhold og høyt innhold av folat og kostfiber. Folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, mens kostfiber er gunstig for fordøyelsen. Sellerirot har et høyt innhold av vitamin C som styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. I tillegg inneholder det kalium og kopper.

Kyllingbryst med bacon, grønnsaker og selleri/potetmos

ca. 4 porsjoner

Gårsdagens middag resulterte i nesten (!) stående applaus fra barn og mann, for dette var tidenes potetmos! Tror eldstemann forsynte seg relativt grådig hele to ganger, noe jeg tar som et stort kompliment. Oppskrift på ukas deilige middag kommer her:

Du trenger:

 • 4-5 kyllingfilet
 • 1 pk bacon (kan sløyfes)
 • Brokkoli (gjerne fersk)
 • 5-6 store poteter
 • 1/3 sellerirot
 • salt & pepper
 • smør
 • ca. 1 1,5 dl matfløte

Gjør følgende:

Start med å skjære poteter og sellerirot i terninger. Husk å skrelle begge deler før du skjærer de i biter. Legg de i vann, gi et oppkok og la det småkoke på lav varme til de er møre og fine. I mellomtiden krydrer du kyllingen, steker den litt hardt i stekepanna og surrer baconskiver rundt. Stek gjerne kyllingen med bacon i noen sekunder før du legger de på plate i ovnen på ca 200 grader, over/undervarme i ca 20 minutter.

Når potetene/selleriroten er ferdig kokt, møre og fine heller du av vannet. Mos grønnsakene med en stavmikser eller manuell potetpresse, litt avhengig av hvor fin du ønsker mosen. Tilsett en spiseskje smør, salt og sitronpepper. Deretter varmer du opp matfløten og tilsetter litt etter litt. Bland rundt og sørg for å få ønsket konsistens før du serverer.

Husk og koke opp brokkolien i tide så alt er klart til servering. (Brokkolien lar jeg trekke i maks 60 sekunder)

Lykke til – håper det smaker!

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer