SELLERIROTSUPPE MED BLOMKÅL OG POTETER

-annonse Grønt Pakkeri Øst-

Flere enn meg som er glade i å lage suppe? Denne kan du enkelt gjøre kjøttfri om du kutter stekt chorizo eller bacon, men det er selvsagt smak og behag. Oppskriften er inspirert av dyktige Trines Matblogg og den kommer her??

Sellerirot i suppen er kjempe godt, og med den milde jordlige smaken sammen med poteter og blomkål ble dette en kjempe god suppe jeg anbefaler dere å teste ut til middag en av dagene! Fyldig og god på smak, og kun 20-25 minutter å lage.

Sellerirot, rotselleri og knollselleri. Kjært barn har mange navn, men det er den samme rotfrukten.

Grønt Pakkeri Øst sørger for kortreist og norsk produsert sellerirot som er å kjøpe hos både Rema, Kiwi, Meny og Spar butikkene rundt om i landet. Varene rengjøres og pakkes før de hentes av Bama som tar i mot alt de pakker.

Sellerirot har lavt energi – og fettinnhold og høyt innhold av folat og kostfiber. Folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, mens kostfiber er gunstig for fordøyelsen. Sellerirot har et høyt innhold av vitamin C som styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. I tillegg inneholder det kalium og kopper.

Sellerirotsuppe med blomkål og poteter

ca. 4 porsjoner

Du trenger:

 • 1 sellerirot, ca 400 g
 • 3-4 poteter
 • 100 g blomkål
 • 2 sjalottløk
 • 2 fedd hvitløk
 • 6 dl kylling eller grønnsakskraft
 • 2 dl melk
 • salt & sitronpepper
 • chorizo eller bacon

Gjør følgende:

Kutt opp poteter, blomkål og sellerirot i terninger og stek lett i litt olje. Tilsett så hvitløk og sjalottløk og la dette stekes på svak varme til løken er blank. Deretter tilsetter du kraft og melk og lar dette småkoke til grønnsakene er møre, ca 10-15 min. Tilsett salt og sitronpepper før du bruker en stavmikser til å mose suppen. Ønsker du suppen litt grovere med biter pass på å ikke bruke stavmikseren for mye. Selv liker jeg å mose alt for å få en kremet og fyldig konsistens. Topp med stekt bacon eller chorizo før servering. Server gjerne med ferske proteinrundstykker (oppskrift her) eller brød.

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer