Status magen | svar på prøven

God morgen fra Geiranger! Flere av dere har lurt på hvordan det går med magen min på ferie, og jeg setter så stor pris på at dere bryr dere. Tusen takk?

Det har gått litt opp og ned, men jeg har heldigvis flest bra dager, noe jeg er veldig glad for. Har som nevnt tidigere kuttet både egg, gluten, laktose, men også løk, hvitløk, avokado og tomater. Magen er bedre, kvalmen er borte men jeg kan fortsatt plutselig bli oppblåst uten å vite hvorfor. Spesielt etter middag eller på kvelden.

Jeg har lovet dere å dele denne «mage-greia» med dere, og tydeligvis er det mange som sliter med magen slik som jeg gjør. Men, selv om du har hatt symptomer som meg, ikke kutt ut deler av kostholdet før du har snakket med en fagperson. Det kan være smart???‍♀️

I går fikk jeg svar på avføringsprøven jeg tok før jeg dro på ferie og den viste noe høye tall på noe som heter calprotectin. Jeg venter fortsatt svar på om det er blod i avføringen + svar fra vevsprøver jeg tok hos Aleris. Slike ting tar visst lengre tid i ferien.

Men forhøyet calprotectin tyder på inflammasjon i tarmen så selv om jeg prøver å være positiv kan man ikke utelukke ulike tarmsykdommer. Forsøker å holde humøret oppe og tenke positivt, men det er faktisk skikkelig dritt alt dette. Både når det gjelder all den deilige maten som jeg nå ikke kan spise, men også magen, oppblåstheten og usikkerheten. Men jeg en sikker på at det går seg til dette også?

Veien videre nå er ny time hos legen etter ferien så mulig koloskopi og/eller CT av buken. Men vi får se hva legen sier etter en del svar fra Aleris samt den andre prøven jeg venter på!

Ukas INTERVALLER kommer i kveld eller i morgen!

Klem Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer