norgesferien 2019 | Heggbotvatnet og Geiranger

Da har vi vært på farten i litt over en uke, og jeg må si at det har gått overraskende bra med tanke på magetrøbbelet jeg hadde før ferien. Så lenge jeg planlegger hva jeg skal spise, enten det er i teltet eller på rommet går det greit, og jeg må bare sørge for å få i meg nok kcal ettersom vi tross har en aktiv ferie. (Gikk forøvrig på en liten smell før i dag med burger på veien, for magen er en ballong, men det går seg til)

I dag tenkte jeg å skrive om Geiranger, men først må jeg bare fortelle om tidenes sted å stoppe for å spise og bade. Vi fant nemlig en stopp på veien, ved Heggbotvatnet ( I Skjåk) hvor vi rakk både lunsj og et forfriskende bad. Kaldt, men utrolig godt, og ekstra spesielt er det jo når vannet har den fargen det har. Bare se her:


Som noen av dere vet har vo vært tre netter i Geiranger, og selv om vi har solt oss og tatt livet ganske med ro rakk vi å gjøre et par aktiviteter allikevel. For Geiranger har MYE å oppleve, både topper, fine turer og nydelige utsiktspunkt. Her kommer noe av det vi anbefaler!

Gå en tur ned til sentrum og kjøp en is, se på alle cruiseskipene og stikk innom små butikker som selger alt fra hjemmelaget sjokolade til nydelig mat! Kjempe koselig for store og små?

 

Dalsnibba

Dalsnibba er Europas høyeste fjordutsikt fra bilvei, og den finner du på hele 1500 meter over havet. Verdt turen i seg selv, og om du har muligheten anbefaler jeg deg å leie elbil i Geiranger sentrum for så å kjøre opp på toppen. Det er en kjempe kul opplevelse for store og små, og en utsikt verdt å ta med seg.

Skageflå

Skageflå er fjellgården der det kongelige sølvbryllupet ble feiret i 1993. En gård helt på tuppen av en hylle med utsikt over hele fjorden. Jeg vet det finnes gåturer fra Geiranger – Skageflå – Homlong, men den har ikke vi tatt. Den tror jeg er relativt my lengre, men vi tok båt ut til Geirangerfjorden og gikk av i Skagehola. Der var det å klatre opp en sti, langs fjellsiden og trapper før en kommer på toppen til Skageflå gård. Det er en bratt sti, men den er sikret hele veien og absolutt en fin tur med barn. Mindre barn bør selvsagt ikke gå alene, men så lenge man passer på er det en fin tur. Jeg tror vi brukte ca 20-30 minutter til toppen, men vi går ganske så fort. Beregn en time. Ønsker du å gå videre til Homlong tar det ytterligere 2-3 timer videre, men vi tok samme vei hjem med båt tilbake. (Det var en privat båt)

Skageflå er en fjellgård som nå er fraflyttet og ligger på en fjellhylle ca 250 meter over Geirangerfjorden. Før i tiden bandt de barna fast i tau mens de skulle jobbe slik at de ikke falt ned. Ganske så utrolig!

 

Løsta

Løsta er en ny tur vi tilfeldigvis fikk anbefalt sånn i forbifarten, og jeg er så glad vi fikk med oss den. En fin tur med både lamaer, sauer og geiter på veien, og turen tok ikke mer enn en drøy time mener jeg å huske. Utsiktspunktet ligger ca 500 meter over havet og er godt merket. Fantastisk utsikt på enden, men vær forsiktig om du har med små barn.

 

 

I morgen skal jeg skrive om turen fra Geiranger til Loen! Har et par gode tips å komme med!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer