status magen | hvordan gikk ferien?

Vi kom hjem i går ettermiddag, og selv om jeg savner Vestlandet er det noe med det å komme hjem til egen seng, rene klær og egen mat? For det å dra på ferie uten å røre egg, gluten og laktose har vært en liten utfordring for å være ærlig. Men jeg har forsøkt å planlegge godt, hatt med fryseboks og kjøpt inn en del turmat for å få i meg nok kcal.

Men aller først vil jeg skryte av de spisestedene og hotellene som har merket maten godt med ulike allergier, for det gjør det veldig mye enklere for en som akkurat har fått beskjed om å teste et kosthold uten egg, laktose og gluten. Herlighet, jeg har sittet ved bordet og siklet på hjemmelaget lasagne, kjøttkaker og brødskive med brunost i ferien, og har nesten kjent tårene presse på av frustrasjon. Frustrasjon av å ikke kunne spise det jeg vil, frustrasjon over en mage som krangler og frustrasjon over hvor uvant denne situasjonen egentlig er.

Skal jeg liksom ha det sånn resten av livet?

Men samtidig har jeg også vært overlykkelig av å gå på do en gang om dagen, våkne om morgenen med en mage som ikke er oppblåst og til og med sovnet noen kvelder med en mage som har vært på lag. Små gleder i ferien kan du si, men ingenting kan måle seg med følelsen av å kunne teste å spise egg igjen?

Og gleden var stor når jeg testet ett egg for noen dager siden. Ingen reaksjon derfor testet jeg to egg dagen etter, og to dagen etter der igjen. Julaften og nyttår på samme tid??

I dag testet jeg laktose for første gang etter å vært uten i noen uker. Tenk å kunne bli så GLAD av et lite glass melk?? Ingen reaksjon, men jeg var småkvalm noen minutter etterpå. Litt usikker på om det var mer psykisk for jeg har vært helt fin i hele dag. Skal forsøke å prøve igjen i morgen også!

Gluten har jeg ikke turt å prøve enda, og utifra testene fra gastroskopi skal jeg heller ikke gjøre det. Kan fortelle mer om det etter at jeg har vært hos legen neste uke! Da vet jeg mer. Har også fått nye glass til en ny avføringsprøve for å sjekke om det er blod i den. Det ble visst ikke tatt sist. Men siste avføringsprøve viste veldig høy verdi av calprotectin som igjen tyder på betennelse/inflammasjon i tarmen. Har fått tips å drikke kefir så det har jeg faktisk tålt??

Takk for all omtanke og gode ord folkens, og beklager om jeg ikke har fått svart alle. Det er mye engasjement rundt dette tema så jeg har skjønt at dette gjelder fryktelig mange flere enn meg.

Jeg nevner det igjen; ikke gjør store endringer i kosten uten å snakke med en ernæringsrådgiver eller lege. Det er ikke bare bare å kutte flere ting som i mitt tilfellet var egg, laktose og gluten. Få hjelp, råd og ikke minst hør på legen din før du gjør de store endringene. Jeg skal holde dere oppdatert på magen fremover?

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer