status magen min

God morgen! Ligger i senga og slumrer før jeg må kjøre eldstemann på fotballskole. Godt å få de i aktivitet etter ferien, for de sover jo til midt på dagen om jeg lar de sove?

Neste uke har jeg meldt de på CrossFit skole for barn i Oslo, og det tror jeg blir en kul erfaring.

Men flere av dere har spurt hvordan det går med magen så tenkte å ta en liten update på den. Som flere sikkert har lagt merke til er jeg mye bedre enn jeg var, for i juni var jeg både kvalm og sengeliggende??

Sånn så jeg ut når vi var ute og spiste på Gotland i forrige uke?
Og dette er så vondt og ubehagelig at jeg mister lysten på å spise ute.

Magen og tarmene er et komplekst system, og jeg har forstått at det er mange som sliter med ulike tarmsykdommer, irritabel tarm, intoleranse og til og med problemer med tarmen man ikke vet hvorfor kommer. Det må jo være det verste tenker jeg. Det å ikke få svar. Tarmene er nesten hele vårt immunforsvar så funker ikke det funker jo ikke vi heller.

Jeg har gått til fastlegen sikkert 6 ganger, Aleris to-tre ganger, Balderklinikken en gang og dette koster penger. Altfor mye penger, men jeg hadde ikke tid å vente på at henvisningen fra fastlegen skulle gå gjennom. Det tar ofte 2-3 mnd.

Så før sommerferien tok jeg en gastroskopi med vevsprøve og andre prøver på en privat klinikk. Der så de at jeg hadde flere sår i tolvfingertarmen. Leverte også avføringsprøver og den viste inflammasjon i tarmen.

Etter prøvene jeg tok under gastroskopi viser det seg at det var både betennelse, men også noe med tarmtottene mine. Ved cøliaki er det jo slik at tarmtottene brytes ned og blir ødelagt om man spiser gluten. Slik så det ut her også, men jeg skal gjennom en koloskopi i oktober for å ta en titt den veien også. Gruer meg for koloskopi er en slange opp rumpa?

Før sommeren hadde jeg betennelser i kroppen og ledd som begynte å bli vonde. Spesielt knærne. Jeg slet med å sette meg i en knebøy. Etter at jeg kuttet gluten før norgesferien har magen, men også kroppen min fått det bedre. Betennelsen er nesten borte, leddene mine er mye bedre og jeg føler meg generelt veldig mye bedre. Det er fortsatt ting jeg reagerer på når jeg er ute og spiser, men da vet jeg aldri om det er fordi kjøkenet ikke er god på å skille gluten fra det glutenfrie eller at det er andre ting jeg reagerer på. I tillegg har jeg tatt jerntilskudd en god stund nå noe som har gjort så energien er tilbake.

Så ut ifra tester som er gjort tror vi det er cøliaki jeg har utviklet. Jeg har jo genet (som kom frem under en utvidet blodprøve) og jeg har jo fått et nytt liv etter at jeg kuttet gluten. Men igjen, dette lar jeg legene få avgjøre. Koloskopi i oktober, og jeg holder dere oppdatert.

Fikk dere forresten med dere den glutenfrie pizzaen jeg lagde i går. Den finner du HER.

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer