OPPBLÅST OG KVALM IGJEN | magetrøbbel

God morgen! Har akkurat kastet i meg to pannekaker med kesam og syltetøy, i tillegg til en stor kopp kaffe☕️ Det er så deilig å kunne spise mat som jeg vet magen tåler, og nå gleder jeg meg til å få unna koloskopi undersøkelsen jeg skal ha neste tirsdag. Jeg gruer meg faktisk litt, for jeg vet at man har så mange ulike opplevelser rundt det der. Tok gastroskopi tidligere i sommer, men det gikk faktisk greit så lenge jeg holdt meg rolig. Lå og gråt rett før slangen skulle ned i magen, men det gikk overraskende fint?

Sykehuset har for lang ventetid på koloskopi timen jeg skulle hatt etter henvisning fra legen så da betaler faktisk A-hus en time på Aleris for meg. Tommel opp, for ellers måtte jeg ventet så mye lengre. Så da har jeg time for koloskopi neste tirsdag, og jeg tror jeg skal spise noe greier på mandag for å tømme tarmen. Æsj.

Sånn så jeg ut før helgen etter kun to spaghetti biter. En forglemmelse gjorde at jeg hadde vondt i flere dager etterpå….

Men undersøkelsen er ikke for å sjekke tarmtottene. Dette er for å sjekke inflammasjonen jeg har hatt i sommer og evt. om jeg har irritabel tarm. Krysser fingrene for at det går greit! Har du tatt koloskopi før? Hva er det du drikker dagen før? Har hørt at det er skikkelig ekkelt?

Det å kutte gluten har gått greit, men jeg savner å spise hvetebakst, ferskt brød og pasta uten å tenke på at jeg må lage/spise dette glutenfritt. Men magen er mye bedre, og ting går veldig greit. Bare jeg ikke glemmer meg som jeg gjorde tidigere i forrige uke hvor jeg kastet i meg noe spaghettirester etter at gutta hadde spist middag. Da så magen min sånn ut:

Og det er så sykt vondt! Dårlig i magen et par dager, kvalm og ikke i form. På grunn av to tre spaghetti biter?? Helt utrolig hvordan kroppen reagerer, og det er rart at jeg tidligere kunne spise alt dette uten å reagerer. Men som nevnt tidligere, tarmene er nesten hele kroppens immunforsvar så funker ikke de funker ikke vi. Sånn er det.

Jeg har fått noen henvendelser fra dere på dette med gluten og kosthold. Jeg anbefaler dere ikke å kutte ut noen ting før dere har snakket med lege. Skal man gjøre store endringer i kosten må det være en grunn for det tenker jeg, så ta alt dette med lege slik jeg har gjort om du har plager eller tror det er noe du ikke tåler.

Her er oppskriften på pannekakene jeg hadde til frokost i dag:

  • 2 egg (1 helt egg og 1 eggehvite)
  • skvett melk
  • ca. 1-1,5 dl havregryn (glutenfrie)
  • klype salt

Slik gjør du:

Dette røres sammen med og stekes i pannen på middels temperatur. Topp med kesam, syltetøy, frukt eller annet godt.

Jeg skulle gjerne tatt bilde av dette, men var så sulten og glemte hele greia??

Ha en fin dag. Trening kommer på bloggen her i kveld!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer