Hvordan legger jeg opp uka før et hinderløp?

Mange av dere har løpt sitt første hinderløp tidligere i år, men jeg vet også at flere av dere skal eller har vurdert å løpe Toughest i helgen. Er du usikker på om du er i god nok form? Eller lurer du på hva som skal til for å komme seg gjennom løypa? Jeg tenkte å skrive et lite innlegg om akkurat dette, samt hva du bør tenke på de siste dagene før et løp.

Toughest hinderløp

Hva skal til for å være med i et hinderløp?

Mange tror at man må være i superform for å være med i et hinderløp, men det stemmer ikke. Visste du at flertallet av de som løper slike hinderløp eller OCR som det så fint kalles løper for moro skyld? Det er faktisk fåtallet som løper for å vinne eller løper på tid, og de fleste konkurrerer oftest kun mot seg selv. Enten det er teambuilding med kollegaer, venninnegjenger, gutteklubben grei, familier, treningskompiser og ja til og med bestemor og bestefar. Dette er for alle, og det er til syvende og sist en stor folkefest hvor folk smiler og ler. Men ja, litt vondt innimellom er det når melkesyra treffer, men det som er fint er at det er kun du som styrer tempoet ditt. Du bestemmer farten. Og komme seg gjennom løypa, det klarer du enten du løper, går eller krabber.

Hva bør du tenke på den siste uka før et hinderløp?

Vi er inne i den siste uken allerede, og selv om det er onsdag tenkte jeg å tipse om et par småting du bør tenke på før løpet på lørdag. Dette kan du jo ta med deg til senere også om du ikke skal løpe Toughest på lørdag. For den siste uken bør du tenke på følgende:

  • Forsøk å få nok søvn den siste uken, gjerne 8 timer om du klarer
  • På fredag, dagen før løpet bør du få i deg litt ekstra mye karbohydrater. Da kan du f.eks spise et varmt måltid på kvelden med litt ekstra mengder pasta, ris eller potet.
  • Frokosten på løpedagen burde også inneholde en god del karbohydrater, så for min del blir det oftest havregrøt med kanel, frosne bringebær, valnøtter og banan. Om dere ikke klarer å spise tett på løpet bør dere kanskje prioritere å stå opp litt før for å spise tidligere. Frokost er viktig.
  • Rett før løpet kan det være smart å få i seg en banan.
  • Det kan være smart å få i seg litt koffein ca 45-50 min før start. Om du drikker en kopp kaffe, en energidrikk eller koffein i pilleform er opp til deg. Selv holder jeg meg oftest til kaffe.

Hvordan legger jeg opp løpeøkten den siste uka før et hinderløp?

Sørg for å få til 2-3 løpeøkter den siste uken. Gjerne en litt hard intervall i begynnelsen av uken, en langkjøring og en rolig gåtur dagen før løpet for å holde kroppen i gang. Min uke ville sett slik ut:

ØKT 1 – mandag: 4×4 – høy intensitet

ØKT 2 – onsdag 4×6 min – moderat intensitet

ØKT 3 – gå/rolig jobb 20-30 min dagen før løpet i rolig tempo

Da er det bare å sette i gang folkens. Er du i Holmenkollen på lørdag og ser meg må du gjerne komme å hilse på! Da blir jeg glad?

Ellers håper jeg du fikk med deg ukens YouTube video, hvis ikke kommer den her:

Camilla?

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer