EFFEKTIVE INTERVALLER I MOTBAKKE

God morgen superstars??‍♀️??‍♂️Hvem er klar for å løpe inn helgen med meg? Motbakkeintervaller står for tur, og denne vet jeg blir seig. Men for å takle motbakker bedre må det også løpes mer motbakke ikke sant?? Er du klar?

Har du enda ikke meldt deg inn i min gratis løpegruppe på Facebook anbefaler jeg deg å gjøre det om du vil begynne å løpe, finne løpegleden eller liker å løpe. Den heter Treningsfrue Løpegruppe.

Oppvarming

10-15 min oppvarming 1-2 % stigning på mølla, rask gange/lett jogg og litt raskere jogg på slutten for å få beina i gang. Jeg pleier å ligge på alt mellom 5-9 km/h.

Hoveddel

  • 5 % stigning
  • 6×4 min
  • pause, 2 min aktiv hvile
  • tempo, middels intensitet

Slik gjør du:

I dag har jeg valgt en motbakkeintervall med 6×4 minutter. Dette er en seig motbakkeintervall hvor målet er å øke utholdenheten i låra. (Noe jeg så absolutt trenger og ikke er så god på.) Farten styrer du selv, men sørg for at du har den på en fart du klarer å holde alle dragene på. Dette er sykt mye tyngre enn du tror!

Her løper du på 5% stigning og 6×4 minuttere. Det vil si at du løper i 4 minutter før du kjører en aktiv pause hvor du går/småløper på mølla i 2 minutter. Dette skal du da gjøre 6 ganger, 6×4 totalt.

Avslutning

Ro ned og gå 5 minutter før du hopper av mølla.

Fikk du meg deg ukas BOOTY CHALLENGE? Hvis ikke kan du se den her:

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer