KLAR FOR EN 4×4 INTERVALL MED TVIST?

Det er fredag og jeg er straks på vei ut døra for å komme meg til Sverige på hockeycup. Har rukket en kjapp tur innom byen for å spille inn en episode til podcasten med Sandra Lyng Haugen så det blir gøy når den kommer ut. Men, jeg vet mange av dere venter på ukas intervaller så de kommer derfor her!???

Har du enda ikke meldt deg inn i min gratis løpegruppe på Facebook anbefaler jeg deg å gjøre det om du vil begynne å løpe, finne løpegleden eller liker å løpe. Den heter Treningsfrue Løpegruppe.

UKAS INTERVALL??

Oppvarming | viktig for å unngå skader

Det er viktig med oppvarming slik at du er god og varm i kroppen før du løper så start gjerne med å varme godt opp i 10-15 minutter. Noen trenger kanskje også lengre tid. Sørg for et par raske drag på slutten før du starter intervallene.

Hoveddel
  • 4×4 min hvor du deler opp hver 4 min med 65×15 sek.
  • samme hastighet på alle dragene
  • tempo, høy intensitet
  • 2 % stigning
  • 2 min aktiv pause mellom hvert drag
Slik gjør du:

Her skal du løpe 4 minutters intervaller for deretter å ha 2 minutter med aktiv hvile. Jeg har delt opp hver «bolk» eller hver 4 min med 65/15 sek. Det vil si at du skal løpe i 65 sek, hvile i 15 sek. Dette skal du gjøre 3 ganger som tilsvarer 4 minutter. Deretter er det 2 min aktiv hvile før du kaster deg på en ny 4 min. Repeter dette 4 ganger, derav 4×4 min.

Løp på en hastighet du tror du kan klare gjennom hele intervallen, for tempo her skal være høy intensitet. Jeg har løpt denne på 14 km/h men det er absolutt ingen fasit!

Avslutning

Avslutt med å gå rolig de siste 5-10 minuttene.

Følg meg gjerne på snapchat: Treningsfrue

Camilla♥

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer