MAGETRØBBEL OG CØLIAKI?

Nå er det lenge siden jeg har skrevet noe om magetrøbbelet jeg hadde tidligere i sommer, og selv om jeg ikke er hundre prosent bra (mistenker at den inflammasjonen i tarmen tar tid) er jeg utrolig mye bedre enn jeg noen gang har vært siden jeg fikk vondt i magen i mai. Det startet jo med oppblåsthet, kvalme, null matlyst og en fordøyelse som bare sa stopp. Helt jævlig for å si det mildt, og jeg unner ingen å gå gjennom noe slik.

   

Slik så jeg ut etter lunsj i dag. Magen er fortatt litt i ubalanse, men jeg forsøker så godt jeg kan å leve uten gluten. Ikke bare bare men trøster meg med at det finnes verre ting?

Det som er synd er jo at det viser seg at mange går gjennom akkurat det samme som meg. Trøbbel med magen, vondter og ikke minst oppblåsthet og usikkerhet til hva dette er og hvorfor det kommer. Jeg skulle så gjerne sittet med fasiten til dere alle sammen, men det gjør jeg jo dessverre ikke. Anbefaler alle å ta kontakt med legen sin for videre utredning, og ikke forhold deg til google. I følge google skulle jeg både hatt kreft, Chrons og være døden nær.

Etter gastroskopi tidligere i år fikk jeg endelig en diagnose. CØLIAKI. Jeg sier endelig, for bare det å få en diagnose er faktisk en lettelse. Jeg har tenkt mye i sommer, og det er jo først når man blir syk at man setter pris på å være frisk. Uansett hvor klisjè det høres ut som er det jo sant. Husk at tarmene er nesten hele immunforsvaret vårt, så funker ikke de funker ikke vi.

Jeg har fått diagnosen Cøliaki av Aleris, og det var etter denne timen han sa att han skulle sende papirer til NAV. NAV tenkte jeg. Why? Da fikk jeg vite at alle med diagnostisert glutenintoleranse har rett til grunnstønad fra NAV. Noe som er logisk ettersom glutenfritt kosthold er sykt mye dyrere enn vanlig.

Det har vært mye snakk om at at det er fremmet forslag i statsbudsjettet om å kutte grunnstønaden, noe jeg synes er helt forferdelig spesielt for de som er unge. Det å ha et glutenfritt kosthold er ikke et valg, men en nødvendighet, og det må absolutte taes til betraktning. Jeg synes innlegget til pappautengluten var veldig flott skrevet, og det kan du lese her.

Nå skal jeg på fotballkamp med denne bollemagen min, men ønsker dere en nydelig kveld! I morgen kommer ukas INTERVALLER! Fikk du ikke med den garasjeduellen med YouTuber Malene må du se denne her:

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer