TREN UTHOLDENHET MED KORTE INTERVALLER

Som jeg savner å løpe. Men som nevnt tidligere skal jeg ikke ta sorgene på forskudd og med en MR av kneet i dag venter jeg spent på dommen i begynnelsen av neste uke. Jeg er forberedt på det verste, men håper selvsagt på det beste. Lover å holde dere oppdatert om hva som feiler kneet, men i mellomtiden håper jeg du løper fletta av deg og nyter at du kan løpe. Løp gjerne denne intervallen for meg…hehe

Har du enda ikke meldt deg inn i min gratis løpegruppe på Facebook anbefaler jeg deg å gjøre det om du vil begynne å løpe, finne løpegleden eller liker å løpe. Den heter Treningsfrue Løpegruppe.

UKAS INTERVALL??

Oppvarming | viktig for å unngå skader

Er du en av de som dropper å varme opp før du løper? Jeg forsøker alltid å varme godt opp før en løpeøkt, og spesielt om det er på mølla med rask hastighet. Løper jeg ute kan oppvarmingen være rask gange og rolig jogg før selve løpeturen, men sørg i hvert fall for at kroppen er god og varm før du drar på. Gjerne 10-15 minutter i forkant.

Hoveddel
  • 2×5 min, 2×3 min, 2×1 min
  • 2 min aktiv hvile mellom hvert drag
  • 2 % stigning
  • tempo, høy intensitet
Slik gjør du:

Her skal du løpe i 5 min, ha pause i 2 min (aktiv hvile, dvs å gå eller småløpe) for så å starte på nye 5 minutter igjen. Deretter begynner du med 2×3 min hvor du skal løpe i 3 min, pause i 2 min for så å løpe nye 3 min igjen. Etter det tar du siste bolk som er på 2×1 min med 2 min pause mellom.

For å kunne holde en høy intensitet gjennom hele intervallen er du nødt til å dra på litt på de siste dragene så øk gjerne hastigheten for hver bolk. Altså på 2×3 min og 2×1 min.

Avslutning

Avslutt med å gå rolig de siste 5-10 minuttene.

Følg meg gjerne på SNAPCHATTreningsfrue og YouTube HER. Ha en fantastisk dag alle sammen!

Fikk du ikke med deg ukas episode av GARASJEDUELLEN anbefaler jeg deg å se den her:

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer