PROTEINBRØD I LANGPANNE!

Jeg nevnte så vidt tidligere i uken at jeg rett og slett var blitt litt lei av å bake når det kommer til det å finne oppkuttet på kjøkkenet etter at jeg fikk cøliaki tidligere i sommer. Jeg tror ikke jeg har bakt gjærbakst siden mai, til Jørgen og guttas store frustrasjon. men det har jeg tenkt å gjøre noe med ettersom jeg jo egentlig elsker å stå på kjøkkenet.

På torsdag kveld hadde vi lapskaus til middag, og jeg fikk sykt lyst på noe brødbakst ved siden av. Endret litt på en tidligere oppskrift av bloggens mest populære oppskrift, nemlig proteinrundstykkene. Så sjekk derfor ut PROTEINBRØD I LANGPANNE! Dette var så godt at til og med barna mine kastet seg over det fremfor å spise flatbrød til middagen. Anbefales på det varmeste♥ Bare husk å fryse eller legge det kaldt ettersom det er meieriprodukter i brødet.

  

OPPSKRIFT PÅ EN LANGPANNE

ca. 9 biter

 • 200g havregryn, lettkokte (evt glutenfrie)
 • 3 egg
 • 1 ts bakepulver
 • 1/2 ts salt
 • 275g cottage cheese, liten boks
 • neve linfrø
 • neve solsikkejkerner
 • neve sesamfrø

Slik gjør du:

Bland alt sammen i en bolle og bruk stavmikseren på røra, men ikke overdriv. Røren skal være fast og fin så om du bruker for mye stavmikser blir den tynnflytende og flat i konsistensen. Skulle du allikevel få en litt for tynn røre kan du alltids blande inn litt ekstra havregryn på slutten for å få den fast og fin.

Form deigen som en pizzadeig på bakepapiret og bruk gjerne en slikkepott med litt vann. Bruk en pizzaskjærer til å skjære bitene før du setter den i ovnen. Varmluft, 220 grader, i midten og i ca 12-15 min, avhengig av ovn.

Ser det ikke godt ut?? Dette er ypperlig å bruke til supper, matpakker, kveldsmat eller rask mat på farten! Gutta elsket brødet så neste gang må jeg lage tre porsjoner!

  

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer