KICKSTART DET NYE ÅRET MED 3 SUNNE OPPSKRIFTER

Det har vært en kjip jul og nyttår for min del ettersom jeg har ligget syk mesteparten av tiden, men jeg har i det minste fått masse tid med familien min. Alle har vært nede for telling, og både Jørgen og jeg er fortsatt ikke helt friske. MEN, jeg skal ikke henge med hodet av den grunn, ville bare fortelle dere hvorfor det har vært så lite lyd fra meg her den siste tiden.

Det nye året er i gang, og jeg vet at mange av dere har startet 2020 med en haug av nyttårsforsett. Det er veldig bra, men husk bare å ikke ta dere vann over hodet. Sørg for å ha realistiske mål som du vet at du kan klare. Mestring er en deilig følelse som vil bidra til at du holder de målene du har satt deg over tid. Jeg skal forsøke å lage masse spennende innhold i tiden fremover, og jeg gleder meg til å begynne å skrive igjen.

Et av mine mål for 2020 er å kaste mindre mat, spise mer plantebasert, men også planlegge ukas handling slik at vi sparer både miljø og lommebok. Se gjerne Matsjokket med familien på NRK, for det er virkelig en serie som får oss til å revurdere noe av handlingen og kastingen vår.

Her kommer 3 av mine favorittoppskrifter jeg håper du tar med deg inn i 2020. Frys de gjerne ned og ha som matpakker i tiden fremover. Kjempe godt!

 1. Proteinrik langpanne
 2. Proteinrundstykker
 3. Digge proteinpannekaker

PROTEINRIK LANGPANNE

ca. 9 biter

 • 200g havregryn, lettkokte (evt glutenfrie)
 • 3 egg
 • 1 ts bakepulver
 • 1/2 ts salt
 • 275g cottage cheese, liten boks
 • neve linfrø
 • neve solsikkejkerner
 • neve sesamfrø

Slik gjør du:

Bland alt sammen i en bolle og bruk stavmikseren på røra, men ikke overdriv. Røren skal være fast og fin så om du bruker for mye stavmikser blir den tynnflytende og flat i konsistensen. Skulle du allikevel få en litt for tynn røre kan du alltids blande inn litt ekstra havregryn på slutten for å få den fast og fin.

Form deigen som en pizzadeig på bakepapiret og bruk gjerne en slikkepott med litt vann. Bruk en pizzaskjærer til å skjære bitene før du setter den i ovnen. Varmluft, 220 grader, i midten og i ca 12-15 min, avhengig av ovn.

Ser det ikke godt ut?? Dette er ypperlig å bruke til supper, matpakker, kveldsmat eller rask mat på farten!

PROTEINRUNDSTYKKER

 

ca 8-10 rundstykker

 • 250 g cottage cheese
 • 250 g havregryn
 • 4 egg
 • 2-3 ss solsikkekjerner (kan sløyfes)
 • 2-3 ss linfrø (kan sløyfes)
 • en klype salt
 • 1 ts bakepulver

Slik gjør du:

Legg alt i en bolle, rør rundt og bruk stavmikseren til å blande det sammen. Pass på å ikke bruke den for mye slik at røren blir rennende, for da vil også rundstykkene flyte utover. Sørg for å ha satt på ovnen før du begynner så den er varm til du skal sette inn rundstykkene. Disse skal ikke heves. Bruk en spiseskje til å forme rundstykkene i håndflata før du setter de inn i ovnen på ca 220 grader 12-15 minutter, avhengig av ovn. (stekes i midten av ovnen) Server med godt pålegg, evt til suppe eller matpakka!

DIGGE PROTEINPANNEKAKER

ca. 12-14 stk

 • 5 egg (3 plommer og 5 eggehvite)
 • 170 g vaniljekesam, mager
 • 120 g speltmel, siktet
 • 1 dl melk
 • 1 liten banan (kan sløyfes)
 • 1 ts bakepulver

Slik gjør du:

Bland sammen alt det tørre før du tilsetter melk og egg. Jeg har valgt å bruke 5 egg, men fjernet 2 av plommene. Tilsett alt, bland godt i en blender eller med visp (men mos bananen om du blander for hånd) og se om røra blir i den konsistensen du ønsker. Er den for tynn tilsetter du litt mel, evt melk om den er for tykk.

Stek på middels varme (gjerne uten smør om panna er laget for det) og server med vaniljekesam, frosne bær eller annet godt du har i skapet. Disse ble kjempe gode!

Lykke til og godt nyttår alle sammen!

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer