KLAR FOR EN LANGINTERVALL?

Jeg har akkurat stått opp og sitter her i morgenkåpa med kaffekopp nummer to. Er litt usikker på om jeg skal løpe eller trene styrke i dag, men tenkte at jeg uansett deler økta jeg hadde planer om å løpe…haha!

Nå har vi hatt en del kortere drag både siste intervallene så her kommer en langintervall med relativt korte pauser jeg håper du tester ut. Viktig at pulsen ikke går helt ned igjen mellom hvert drag så derfor er de korte.

Jeg trente mye langintervaller når jeg hadde oppkjøring til hinderløp, 10km og halvmaraton, og det er viktig med de litt lengre turene under oppkjøring til slike løp. Det å løpe med høy intensitet på slike økter er lenge, og ettersom du bare har 1 min pause mellom dragene er du nødt til å tilpasse fart og intensitet slik at du faktisk klarer å fullføre økta. (Denne kan fint løpes ute som inne)

Har du enda ikke meldt deg inn i min gratis løpegruppe på Facebook anbefaler jeg deg å gjøre det om du vil begynne å løpe, finne løpegleden eller liker å løpe. Den heter Treningsfrue Løpegruppe.

Oppvarming

Bruk gjerne 10-15 min med oppvarming slik at kroppen er god og varm før du begynner. Slik forebygger du også skader, og kroppen er bedre rustet for en økt.

Hoveddel

  • Intervaller: 6×6 min
  • Pause: 1 min aktiv hvile mellom hvert 6 minutt
  • Stigning: 2%
  • Hastighet: du må selv disponere og tilpasse hastigheten, men ikke spar på kruttet altfor mye.
  • Intensitet: Moderat/høy

Slik gjør du:

Her skal du løpe i 6 min før du tar pause på 1 min. Dette skal du gjøre 6 ganger, altså totalt 36 min + pauser. Du vil kanskje merke at du øker og øker dragene utover i økta, men det er samtidig viktig å disponere det sik at du holder ut hele intervallen. Et mål kan være at du løper intervallene raskere for hvert drag slik at du hele tiden har kontroll og ikke går på en smell. Ikke start for hardt ut, men samtidig press deg selv nok til at du får opp pulsen.

NB; Viktig å påpeke at dette ikke er en intervall for nybegynnere. Da er det viktig å tilpasse både fart og lengde på økta og heller starte med litt færre drag. Kanskje må du også gå/løpe om hverandre, men kroppen trenger trening over tid for å unngå belastningsskader og vondter.

Avslutning

Avslutt med 10 minutters rolig jogg/rask gange før du er ferdig.

Følg meg gjerne på Facebook her og YouTube her.

 

 

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer