SLIK KAN DU TRENE INTERVALLER UTE

annonse i samarbeid med Nøre

Jeg skal være den første til å innrømme at det å løpe intervaller på annet enn mølla er vanskelig, men etter at vi ble tvunget til å løpe mere ute har jeg sakte men sikkert begynt å like det. Tror nok det har vært av den enkle grunn at det ikke er så målbart som mølla, og at stigningen ikke er konstant, men intervaller er både effektive og gøy!

På slike økter kan det være greit med en pulsklokke ettersom den viser både tid, puls, hvor raskt du løper og holder i hvert fall meg motivert, men dette er noe dere selv må finne ut av. Hva funker for meg fungerer nødvendigvis ikke for alle andre♥

Min motivasjon til ukas løpetur var han her! hadde rene lokomotivet foran meg en liten periode!

Dagens intervalløkt er kjempe fin å løpe ute. Finn deg gjerne litt kupert terreng med ikke altfor mye bakker opp og ned. Litt stigning er bra, men en motbakke kan fort bli tungt. Kanskje du kan avslutte med et lite drag i en motbakke bare for å få ut det siste i låra?

TIPS; Jeg er veldig opptatt av å opprettholde normal skjelett- og muskelfunksjon, og ettersom jeg ikke blir noe yngre med åra har jeg derfor valgt å tilføre Nøre Marint Kalsium i kosten. Produktet er et rent benpulver fra fersk, norsk laks, med naturlig kalsium. Ekstra plusspoeng skal de ha for å være et norskt produkt som er både kortreist og rimelig på pris.

Skjelettet og muskulaturen vår trenger kalsium for å opprettholde en normal funksjon, og i en travel hverdag er det ikke alltid like enkelt å spise så sunt og varier som vi kanskje ønsker. Derfor tar jeg Marint Kalsium med vitamin D3!
Produktet er spesielt anbefalt for oss over 30 år, siden kroppen begynner å spise fra kalsiumlageret – og dermed trenger påfyll.

Sjekk gjerne ut Nøre Kalsium HER. Prisen er god, og jeg er veldig fornøyd!

 

UKAS INTERVALLER

Oppvarming er viktig for å unngå skader

Det er alltid viktig med en god oppvarming før en intervall. Først og fremst for å forebygge skader, men kroppen kjennes også mer frisk og energisk ut når den er god og varm. Spesielt på intervaller hvor du skal presse deg litt ekstra.  Jeg bruker rundt 10-15 minutter på en god oppvarming, enten i form av øvelser og løping eller kun løping. Avslutter gjerne med et par drag i den hastigheten du skal løpe før du begynner.

Hoveddel

  • 2×5 min, 2×3 min, 2×1 min hvor du deler opp 5 min med 45/15 sek.
  • 2 min aktiv hvile på første intervall, 1,5 min hvile på andre intervall og 30 sek hvile på siste intervall
  • tempo, høy intensitet

Slik gjør du:

Her skal du løpe 5 min, men intervallen skal deles opp i 45 sek løp og 15 sek pause x 5 drag. Deretter tar du 2 min aktiv hvile hvor du småløper eller går. Begynn på ny runde med samme antall sekunder og minutter. Deretter tar du nye 2 min aktiv hvile før du begir deg ut på 2×3 min intervaller. Løpe i 3 min, hvile i 1,5 min x 2. Når du er ferdig med denne starter du på siste bolk. Her skal du løpe i 1 min, pause i 30 sek og løpe 1 min til. Etter denne er du ferdig, og du kan klappe deg på skulderen med en intervall på hele 18 minutter + pauser.

For å kunne holde en høy intensitet gjennom hele intervallen er du nødt til å dra på litt på de siste dragene. Så om du har krefter igjen kan du forsøke å øke tempo litt de siste minuttene.

Avslutning

Avslutt med å gå rolig de siste 5-10 minuttene. Masse lykke til!

Husk å sjekke ut NØRE KALISUM HER.

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer