UKAS INTERVALLER PÅ BANE

Denne økten løp jeg i går etter frokost, og jeg hadde allerede brukt dagen i forveien på å mentalt forberede meg. Vite hva jeg skulle løpe, planlegge økta, se det for meg og ikke minst legge frem treningsklærne dagen før. Det er slike ting som hjelper meg til å fullføre om den lille stygge djevelen på venstre skulder mener jeg heller skal sove litt lengre eller slenge meg ned i sofaen for en god Netflix film. Noen som kjenner seg igjen?

Men en ting er sikkert, du angrer aldri på en treningsøkt!

Det hjalp å få med seg Jørgen, og det var faktisk veldig gøy å se han ta seg ut også. Han løper nesten hver dag den mannen, og jeg forstår ikke hvordan han klarer å restituere seg fra både løpeturer og styrketrening. Men han er flink, og det er oftest han som motiverer meg når jeg kjenner for å krype under pleddet i sofaen.

Dagens INTERVALLER ble løpt på bane, og jeg må si at det var tusen ganger mer motiverende enn å løpe på en grusvei med ujevn stigning. Det er fortsatt ikke det samme som mølla, og du er nødt til å presse deg hardt hele tiden, men det er bedre og jevnere underlag, og du kan bare løpe rundt og rundt. Var for så vidt ikke alene på løpebanen, så neste gang tror at jeg løper enda tidligere.

Har du enda ikke meldt deg inn i min gratis løpegruppe på Facebook anbefaler jeg deg å gjøre det om du vil begynne å løpe, finne løpegleden eller liker å løpe. Den heter Treningsfrue Løpegruppe. Evt. kan du legge deg til i løpegruppen min på STRAVA, den heter Kom i gang med Camilla.

UKAS INTERVALLER

Intensitet: høy

10 min rolig jogg

  • 6 x 60/30 sek
  • 3 min pause
  • 8 x 40/20 sek
  • 3 min pause
  • 10 x 30/15 sek

5 min rolig jogg

Slik gjør du:

Start med å løpe i 10 minutter før du setter i gang. Jeg brukte god tid denne gangen, og følte kroppen var sprek og klar for en intervall. Burde kanskje ha løpt på et par drag i litt høyere hastighet før jeg starta, men det var deilig med en god oppvarming.

Deretter løper du i 60 sek før du tar 30 sek pause. Dette skal du gjøre hele 6 ganger etter hverandre før du tar 3 min aktiv hvile. Hold kroppen i gang, drikk litt vann og bare gå/småjogg rolig. Så er du klar for 40 sek løp og 20 sek pause 8 ganger. Dette var trolig den tøffeste distansen, men allikevel overkommelig. Aktiv hvile i nye 3 minutter før du begir deg ut på 30 sek løp og 15 sek hvile 10 ganger. Her er det bare å holde koken og telle seg nedover.

Good when it`s done!

Etter at du har løpt intervallene ferdige kan du løpe rolig i 5 minutter før du er ferdig. Deilig start på dagen, og dette er en intervall jeg så absolutt anbefaler deg å teste ut!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer