TO INTERVALLER JEG LØP DENNE UKEN!

Denne uken har jeg faktisk klart å løpe to intervaller, og jeg tror jeg må takke sola for litt ekstra drahjelp. Det er så deilig med sommer ute, og det er litt enklere å få motivasjon til å komme seg ut på løpetur når sola skinner. Det jeg også har funnet ut er at jeg må trene tidlig, gjerne rett etter frokost om jeg faktisk skal ha motivasjonen oppe. Jo lengre utpå ettermiddagen jeg kommer jo vanskeligere er det. Noen flere som føler det sånn?

Tenker at jeg legger ut begge intervallene mine her ettersom flere av dere har etterspurt både trappeløp og intervaller på bane. Så her kommer de

Har du enda ikke meldt deg inn i min gratis løpegruppe på Facebook anbefaler jeg deg å gjøre det om du vil begynne å løpe, finne løpegleden eller liker å løpe. Den heter Treningsfrue Løpegruppe. Evt. kan du legge deg til i løpegruppen min på STRAVA, den heter Kom i gang med Camilla.

INTERVALLER I TRAPPER

Intensitet: høy

– 10 min rolig jogg til stedet

  • 3 min x 6 drag
  • 1 min hvile mellom hvert drag
  • antall trappetrinn på min trapp var ca 60 trinn, men det betyr ingenting. Har du en lenger trapp er det gull. 

– 5 min rolig nedjogg

Slik gjør du:

Start med å løpe i 10-15  minutter før du setter i gang. Jeg merker jeg har mer å gi om kroppen er god og varm i forkant. Noen trenger også kanskje mer enn 10-15 minutter.

Jeg valgte å løpe på alle trappetrinnene, men du kan jo også ta 2 og 3 av gangen. Litt opp til deg selv hva du er komfortabel med. Deretter løp jeg opp og ned i 3 minutter før jeg tok 1 min pause. Når du løper ned trappa under intervallen forsøk å holde et tempo så pulsen ikke synker for mye. For det er jo egentlig ingen pause før du har rundet 3 min. Etter endt 3 min tar du 1 min pause før du begynner å løpe en ny runde på 3 min. Dette skal du gjøre 6 ganger. Jeg hadde med minstemann så fullførte bare 4 drag, dvs 3×4, men følte jeg burde hatt et par drag til. Derav 6 x 3 min.

INTERVALLER PÅ BANE

Intensitet: høy

– 10 min jogg til stedet, avslutte med et par raske drag. Gjerne i den farten du har tenkt å løpe.

  • 5 x 1000 m
  • 2 min pause mellom hvert drag

– 5 min rolig nedjogg

Slik gjør du:

Start med å løpe i 10-15  minutter før du setter i gang. Jeg merker spesielt på slike distanser som varer litt at kroppen blir så mye bedre forberedt av å varme godt opp. Jeg er nødt til å få fart i beina og ha en god og varm kropp.

Her var målet å løpe 1000 m 5 ganger i ganske så likt tempo, og det tror jeg jammen at jeg klarte. Lærte i ettertid at jeg må huske å trykke på lap/runde på klokka for hver 1000 m så den ikke tar med pausene mine, men det skal jeg gjøre neste gang.

Løp 1000 m, pause i 2 min for deretter å løpe nye 1000 m. Dette gjorde jeg 5 ganger, totalt 5 km til sammen. En super økt som var fylt med både mestring og litt hat. Men mest gøy. Jeg hadde med en venninne som er en bedre løper enn meg så det var digg å holde ryggen til noen. Tror jeg klarte å presse meg litt mer enn jeg ellers ville klart helt alene.

Masse lykke til alle sammen! You can Do It!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer