GÅRSDAGENS INTERVALLER PÅ BANE!

Jeg synes det er enklere å motivere seg til å løpe når jeg i forkant har planlagt hva jeg skal løpe. Forberede meg mentalt på hvilke økter jeg skal trene, og hvordan de skal utføres. Derfor håper jeg og tror at disse innleggene kan inspirere deg til akkurat det!

I går løp jeg ukas første intervaller, og det hjalp veldig å få med seg en venninne som i tillegg er en bedre løper enn meg. Da er det enklere å presse seg enda mer, og jeg må virkelig forsøke å holde tempo oppe hele veien. Det skal sies at jeg hadde mer å gå på under gårsdagens løpeøkt, og jeg skulle nok løpt raskere enn jeg gjorde. Men ettersom jeg er litt surrete innimellom og i tillegg skulle forsøke å stille inn både intervaller og pauser på klokka ble det litt mye å tenke på….Men det viktigste er at jeg fikk løpt, og formen kommer seg uke for uke.

Har du enda ikke meldt deg inn i min gratis løpegruppe på Facebook anbefaler jeg deg å gjøre det om du vil begynne å løpe, finne løpegleden eller liker å løpe. Den heter Treningsfrue Løpegruppe. Evt. kan du legge deg til i løpegruppen min på STRAVA, den heter Kom i gang med Camilla.

UKAS INTERVALLER

Intensitet: middels/høy

10 min rolig jogg

  • 4 x 1200m 
  • 2 min aktiv pause mellom hvert drag
  • Mål: å løpe 1200m på 5:10. Det vil si 1.44 pr runde.

5 min rolig jogg

Slik gjør du:

Jeg har merket at de gangene jeg bruker litt ekstra tid på oppvarming løper jeg også bedre. Kroppen kjennes mer klar for å bli pushet fra start, og jeg finner flyten bedre. I tillegg kjører jeg litt oppvarming med ulike løpeteknikk som også gjør godt for kroppen.

Dagens økt var intervaller på bane, og denne uken var dragene endret fra 1000m til 1200m. Justert ned til 4 drag, så totalt løp jeg 4800m, eller 4,8 km. Målet var å løpe 1200m på 5.10 hvor hver runde på 400m skulle ligge på 1.44. Jeg tullet litt med klokka så løp litt tregere enn jeg burde, men tror jeg lå på rundt 5.32 pr 1200m. Neste gang skal jeg pushe meg litt hardere og høre på løpecoach?

Hvert drag er på 1200m med pause på 2 min mellom hvert drag. Dette skal du da gjøre 4 ganger, og intervallen må selvsagt ikke løpes på en bane.

Digg start på dagen så her er det bare å komme seg ut folkens! Lykke til og tagg meg gjerne på Instagram om du løper økta! #treningsfrue @treningsfrue

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer