LØP DENNE PYRAMIDEINTERVALLEN UTE

God morgen fra fjellet! Akkurat nå ligger jeg i senga med en stor kaffekopp og nyter at fjellufta siger inn gjennom vinduet. Det har snødd masse i natt så intervallen utgår for min del, men jeg tror vi skal ut på en liten tur etterpå. Da i litt roligere tempo♥

Det har blitt fast rutine at jeg legger ut intervaller hver fredag, og selv om det dukker opp en løpeøkt eller to til i løpet av uken er det alltid gøy å motivere dere til en løpetur før helgen. Tag meg gjerne på Instagram, for dere er flinke til det. Moro å se når dere løper øktene mine!

Jeg skal bli flinkere til å lage litt mer innlegg om mat, trening og hverdag, men det har vært noen hektiske uker den siste tiden. I tillegg får vi jo valp om en drøy uke så jeg skal sørge for å gi dere masse valpespam også?

Dagens intervalløkt er en pyramideintervall, og slike intervaller er mye brukt for å bygge opp en intervall. Lengden på selve intervallene øker til et gitt punkt for så å synke i samme takt. Det at selve lengden på dragene minker når du har kommet halvveis gjør at du kan ha god oversikt og bli motivert gjennom hele økten. Husk bare å spar på kruttet til de siste dragene også.

Har du enda ikke meldt deg inn i min gratis løpegruppe på Facebook anbefaler jeg deg å gjøre det om du vil begynne å løpe, finne løpegleden eller liker å løpe. Den heter Treningsfrue Løpegruppe. Evt. kan du legge deg til i løpegruppen min på STRAVA, den heter Kom i gang med Camilla.

UKAS INTERVALLER

Oppvarming er viktig for å unngå skader

Det er alltid viktig med en god oppvarming før en intervall. Først og fremst for å forebygge skader, men kroppen kjennes også mer frisk og energisk ut når den er god og varm. Spesielt på intervaller hvor du skal presse deg litt ekstra.  Jeg bruker rundt 10-15 minutter på en god oppvarming, enten i form av øvelser og løping eller kun løping. Avslutter gjerne med et par drag i den hastigheten du skal løpe før du begynner.

Hoveddel

  • 1, 2, 4, 8, 4, 2, 1 min (nybegynner: 1, 2, 4, 2, 1 min)
  • hastighet: middels/høy
  • 2 min pause mellom hvert drag

Slik gjør du:

Som dere ser er dragene ulike, og dette vil også gjenspeile seg tempo i intervallen. Du løper raskere på de litt kortere dragene som er i starten og slutten, mens tempo i midten på de litt lengre dragene vil være litt lavere på hastighet. Sørg for å ikke brenne av alt kruttet i starten ettersom tempo skal være ganske så likt på begge sider av selve pyramiden.

Har du pulsbelte / pulsklokke forsøke å ligge på 85-90 % av makspuls.

Avslutning

Avslutt med å gå rolig de siste 5-10 minuttene. Masse lykke til!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer