ET LITE GLUTENHELVETE

Jeg hadde store planer om å både trene, jobbe og gjøre masse i går, men jeg har vært så sykt kvalm gjennom hele dagen. Som dere vet fikk jeg diagnosen cøliaki i fjor sommer, (les mer om det HER) og etter å ha begynt å lære meg hva som inneholder gluten har jeg fortsatt mye å lære.

På søndag lagde jeg hjemmelagde kjøttkaker (glutenfrie som bare det), men det hjelper jo ikke når kjøttkakesausen (posesaus fra butikken?) inneholder hvetemel. Er det mulig??? Skjønner ikke helt hva jeg tenkte på, men kvalmen kom snikende bare 30 minutter senere. Først forstod jeg ikke hva det var, og det var et øyeblikk hvor jeg  trodde jeg brygget på noe omgangssyke, men etter å ha sjekket posen for innhold forstod jeg det ganske raskt. Helvete. Nå venter 2-3 dager med kvalme og lite matlyst. Kanskje et par runder på doskåla også??

Når jeg blir så dårlig er det egentlig ikke noe annet som hjelper enn å krype under pleddet og se en film. Heldigvis kaster jeg ikke opp, men både magen og humøret får testa seg litt.

Etter at jeg la ut på Instagram Story i går forstod jeg at mange sliter med akkurat det samme. De symptomene dere la frem var:

 • Kvalm, oppblåst, sliten og dårlig i magen.
 • merkes med en gang, etterfulgt av oppkast, diarè.
 • Merker det etter 3-4 timer, og spyr hver gang.
 • Får ingen symptomer, men går rundt med konstant vondt i magen.
 • Kjempe dårlig etter 2,5 time og får «hangover» i en uke etterpå.
 • Kaster opp etter en time.
 • Magen står som en tromme.
 • Smågodt inneholder gluten, så da blir jeg oppblåst og uvel.
 • Spyr og har vondt i magen 24 timer etter inntak av gluten.
 • Datteren min spyr og får vondt i magen i en uke.
 • Feber, hvite sår i munnen og blod i avføringen.
 • Migrene og oppkast

Som dere ser er det mange ulike symptomer, men det som går igjen er reaksjonen etterpå (ganske så kort tid etter inntak) etterfulgt av oppkast. Selv kaster jeg ikke opp, men det ble beskrevet så godt her. En real «hangover» eller «gravidkvalme» som jeg føler det.

Når det er sagt har jeg fått et nytt liv etter at jeg slutten med gluten. Jeg har mer energi, spiser renere mat og magen har det så mye bedre. Det ikke at jeg har noe i mot gluten. Hadde jeg tålt det hadde jeg spiser det, men ettersom kroppen reagerer så voldsomt, og jeg blir syk av det var det jo ikke noe alternativ for meg♥

Jeg vet mange av dere sliter med magen, og flere av dere har sendt meg mail og meldinger på akkurat dette. Det eneste gode tipset jeg har er å ta dette med legen deres. Det gjorde jeg. Reisen var litt humpete med både gastroskopi, koloskopi, dyre legeregninger og mye venting, men til slutt fikk jeg svaret. Et svar jeg så absolutt kan leve med. For det er det ikke alle som får.

Nå skal jeg forsøke å få i meg litt frokost. Har en garasjeduell klokken 11.00 som jeg må forberede meg på. Den kommer på YouTube så bare å glede seg. Får bare håpe kvalmen gir seg litt??

Ha en nydelig dag i sola!

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer