REISETIPS TIL NORGESFERIE | SAKSA OG URKEEGGA I SUNMØRE

Klar for Sunnmøre?? Det bør du være, for maken til natur skal du lete lenge etter!

Om dere er innom Øye for å gå noen topper, eller er på gjennomkjøring til et annet sted må dere ta en tur innom Urke Kaihus for tidenes vaffel. Kjempe koselig lokalt sted med en fantastisk utsikt til både Saksa, Urkeegga og Slogen. Vi rakk to av tre topper så for vår del ble det Saksa og Urkeegga. Slogen har vi tilgode å gå, men vi skal ta den ved neste anledning!

Urkeegga ser du nærmest her.

Saksa

Saksa er 1073 moh og ligger i Urke. Her er det godt skiltet til parkeringen, og stien starter omtrent rett ved bilen. Jeg tror dette er en populær topp, for det var en del folk i løypa selv om det var sent på ettermiddagen. Alt fra familier, til kjærestepar med og uten hund, men det skal sies at det er en krevende topp med mye stigning.

Utsikten fra toppen av Saksa!

Selve fjellet ligger mellom Hjørundfjorden og Norangsfjorden og har en fantastisk utsikt både på toppen, men også underveis. Du går ca 1000 høydemeter, og selve turen tok oss 1.20. Dette er en raskere tid enn gjennomsnittet så jeg vil tro at en normal fart vil tilsvare rundt 2,5-3 timer. Det er en fin løype, men krevende stigning som kjennes godt i beina underveis. Absolutt enn tur jeg kunne tatt gutta med på!

Litt ekstra moro var det å se på Strava at jeg fikk en god tid, for jammen fikk jeg ikke en krone for innsatsen. Det skal sies at jeg var ganske så gåen på slutten, men absolutt en tur jeg vil anbefale videre!!?

Urkeegga

Dagen etter Saksa vi klare for en ny topp, og denne gangen valgte vi å gå Urkeegga sammen med barna. En topp som jeg tror ble merket i fjor så selve turen er relativt ny. Bra med stigning i begynnelsen her også, i tillegg til tett vegetasjon og en del flått, men når jeg kan gå der så kan du for å si det sånn! Kom oss på toppen for så å lunsje i gapahuken de holder på å bygge. Den er til minne for Egil som døde i snøskred i Sunnmøre. Egilbu som gapahuken heter er et perfekt sted å nyte både turmat, kaffe og utsikt. Anbefales. Vi gikk samme vei ned igjen, men du har muligheten til å gå videre over eggen og rundt. Det er en tur på litt over 10 km lang og trolig en dagstur slik som Besseggen.

Litt info om Urkeegga: Selve Urkeegga er en rundtur over en egg og to fjelltopper som heter Klokkskollen og Maudekollen. Selve turen er omtrent 10 km. Vi gikk opp til Kolokkskollen fra parkeringsplassen (ved en bom) og opp derfra. Veldig bratt, tett vegetasjon men tørt for vår del ettersom det har vært mye bra vær. Om du vil kan du også starte turen på ytre Urke hvor du da går andre veien, altså oppover Uskedalen, så opp til Maudekollen, over eggen til Klokkskollen og ned til parkeringsplassen derfra. Herfra må du gå tilbake til ytre Urke, men denne veien er jeg ikke helt sikker på. Vi startet da fra indre Urke, gikk oop og samme vei ned igjen.

   

Sunnmøre leverte både nydelig vær, flott natur, deilig badevann og herlige vafler. Vi skal garantert tilbake hit for å gå Slogen.

Anbefaler dere i hvert fall begge toppene vi har gått!

Camilla

Se gjerne filmene fra vår Norgesferie i 2018 og 2019 her??

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer